Искат Фестивал на театралните постановки за Майските празници на Асеновград

1094
Искат Фестивал на театралните постановки за Майските празници на Асеновград

Готов е Културният календар на Асеновград за 2017 г. Повод за публично обсжъдане бе неговият проект, предложен от Общината пред асеновградската общественост.

От дискусията стана ясно, че събитията, предвидени в Майските културни празници на Асеновград през 2017 г., няма да бъдат толкова многобройни, колкото предишни години. „Месец май е пренаситен от мероприятия. Провеждат се по три, четири или пет събития за ден.

Още обвинения срещу заместник-кмета на Асеновград

Нови четири обвинения ще бъдат повдигнати на бившия началник на РУ на МВР-Асеновград и настоящ заместник-кмет на града Димчо Темелков. ...

Градът не е чак толкова голям и не можем да осигурим достатъчно публичност за всяко едно мероприятие, което организираме. Затова не е възможно да се отдели достатъчно сериозно внимание на определен тип дейност. Така че нека не съсредоточаваме всички мероприятия през месец май.“, призова малцината, присъстващи в залата културни дейци и граждани, директорът на Дирекция „Хуманитарни дейности“ към Община Асеновград Величка Стойчева.

Няколко събития, които да бъдат включени в Културния календар на града за следващата година, предложиха участници в обсъждането. Председателят на Сдружение Център за култура и туризъм „Тракея“ Васил Караджов сподели своята идея за провеждане на форум „Вино и културен туризъм“. Фестивал на театралните постановки да бъде включен в Майските празници от Календара бе също едно от интересните предложения. Според самодейците от театралния състав от Асеновград, градът има нужда от подобен форум.

Показателно за това е препълването на зрителната зала на читалище „Родолюбие“ по време на гостуващи постановки или такива, реализирани от местните самодейци. Асеновградски дейци поискаха кукерският карнавал, срещу провеждането на който тази година се обявиха част от асеновградчани, през 2017 г. да бъде официално включен в Културния календар.

В програмата остават традиционните и вече познати на Асеновград ритуали при различните празници в града. Сред тях са: хвърлянето и улавянето на кръста в река Чая на Йордановден; честване на освобождението на Асеновград; конкурсът за „Най-добро домашно вино“; народните борби на Свети Трифон Зарезан; маратон на четенето за Празниците на книгата; Паисиевите дни; обичаят „Калиница“; Средновековният панаир; коледни тържества, концерти и други.

13 медала за асеновградчани в епична битка по шинкиокушин

Близо 300 малки и големи каратеки от цялата страна се бориха за купа „Асенова крепост“ в национално състезание по карате ши...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com