Малки асеновградчани с увреждания с победа от тунир по Адаптиран крикет

3912
Малки асеновградчани с увреждания с победа от тунир по Адаптиран крикет

Златната Купа от турнир по Адаптиран крикет на маса си заслужи Дневният център за деца с увреждания в Асеновград. Отборът, носещ името „Асеновец”, грабна първото място в състезанието. Националната надпревара се проведе в Пловдив.

В крикет-битката участие взеха общо осем тима, съставени от деца и младежи с увреждания, посещаващи Дневни и медицински центрове и институции за социална рехабилитация и интеграция.

Търсят старинни вещи от ритуала „Калиници“

Старинни снимки, материали и информация за асеновградския обичай „Калиници“ събира Историческият музей в града. Първите няк...

В състезанието Асеновград се пребори с обори от Пловдив, София, Сливен и Панагюрище. При първото си участие в турнир по Адаптиран крикет през 2015 г. „Асеновец” спечели бронзовите медали. В битката през миналата година децата и младежите се класираха на втората позиция. При третия си опит възпитаниците на ДЦДУ-Асеновград успяха да грабнат Купата и златните медали, които им бяха връчени лично от създателя на Адаптирания крикет в България - Саиф ур Рехман.

В родната си страна Пакистан този спорт е национален. Счита се, че Адаптираният крикет на маса подобрява работата в екип, координацията, самочувствието и комуникативните умения. Подпомага физическото и умственото развитие на подрастващите. Увеличава контролa на движенията и изгражда нови умения и техники у децата и младежите с увреждания.

Благодарение на Адаптирания крикет малчуганите, които имат проблеми в развитието, успяват да подобрят качеството си на живот и получават по-добра възможност за интеграция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com