Около 200 кандидат-гимназисти от Асеновградско тази година

900
Около 200 кандидат-гимназисти от Асеновградско тази година
Снимка: Getty Images/Guliver

Около 200 са учениците от Асеновград и региона, които до момента са подали документи за кандидатстване в асеновградски и пловдивски гимназии. Центърът, в който тази година се осъществява записването, е асеновградското ОУ „Петко Каравелов“.

Информацията съобщи за Actualno.com директорът на учебното заведение Христо Андонов. За сравнение, в цялата кампания през 2015 г. подалите документи за кандидатстване след 7-ми клас ученици са били над 350.

Три жертви след катастрофа на пътя Пловдив - Асеновград

Продължава работата по изясняване на обстоятелствата и причините, довели до тежката катастрофа на пътя Пловдив - Асеновград рано тази с...

Утре /21.06.16 г./ изтича последният срок, в който кандидат-гимназистите могат да заявят желанието си за изучавана от тях паралелка. Документите се приемат от 8 ч. до 18 ч. без прекъсване на първия етаж в ОУ „Петко Каравелов“ в Асеновград. Осигурени са четири кабинета за прием. Кандидат-гимназистите трябва да носят удостворение за завършен 7-ми клас, копие от медицинско свидетелство и служебна бележка с резултатите от външното оценяване, издадена от училище, на което ученикът е възпитаник. Освен лично от 7-класника, заявлението може да се подаде и от родител. При подаване на документите кандидат-гимназистът трябва да носи ученическа лична карта. Изискване е задължително да бъде придружен от родител или настойник, като е необходимо последният да притежава нотариално заверено пълномощно, че е отговорен за грижата на детето.

Към днешна дата, напрежение, струпване на хора или опашки сред родители и ученици няма, увери Андонов. В една стая могат да се обслужват най-много по двама кандидат-гимназисти с техните родители. В първите два дни от приема на документацията напливът е бил по-малък, в сравнение с последните часове, в които учениците могат да се запишат за желаната паралелка. Както миналата, така и тази година, сред най-предпочитаните учебни заведения от повечето 7-класници в Асеновград са гимназиите в Пловдив.

Списъците с приетите ученици след първо класиране ще бъдат обявени в интернет страницата на пловдивския Регионален инспекторат по образованието на 27.06.16 г. В следобедните часове на същия ден имената на учениците ще бъдат изнесени и на входа на ОУ „Петко Каравелов“, където всеки може да провери дали е приет в желаната специалност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com