Отмениха безплатното паркиране за общинари, но не и за кмета в Асеновград

26816
Отмениха безплатното паркиране за общинари, но не и за кмета в Асеновград

Режимът на безплатното или още „привилегировано паркиране” за лица на изборна длъжност в Община Асеновград, за времето на техния мандат, вече е отменен. Това стана днес с решение на Общинския съвет, предаде кореспондентът на Actualno.com за града.

Общинските съветници приеха отправеното от заместник- кмета инженер Мария Вълканова предложение, без дискусия и обсъждане. За да бъде отменено безплатното паркиране за общински служители, обаче трябваше да се гласува изменение на „Наредбата за организация и контрол при паркиране и престой на моторни превозни средства и безопасност на движението на превозните средства и гражданите на територията на Асеновград“. След като предложението бе прието, от разпоредбата отпадна член 22. Чрез него се регламентира редът и начинът за паркиране и престой на моторни превозни средства на лица на изборна длъжност в Община Асеновград.

Цената за паркиране в "Синята зона" трябва да скочи най-малко 13 пъти?

С подмяната на думата „такса“ с „цена“ в последната поправка на Закона за движението по пътищата, депутатите за...

Промяната не касае кметове и кметски наместници в Общината. Защото, според същата Наредба, но в член 21 пише, че „административни и обслужващи звена на община Асеновград, кметове и кметски наместници в общината, могат да ползват за служебни нужди безплатно места за паркиране в „Зони за платено паркиране”, в непосредствена близост до административните сгради”.

Причината за отправеното от инженер Вълканова предложение е, че досегашната разпоредба провокира недоволство у гражданите на община Асеновград. Постъпиха възражения и искания за отмяна именно на въпросния член 22. Изразено бе становище, че Наредбата е дискриминационна по отношение на останалите граждани. Така, общинските служители на изборна длъжност в Общината вече трябва да заплащат по 1 лев за час престой в „Зоната за платено паркиране“ в Асеновград в указаното предварително работно време.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com