Полицаи гониха тийнейджър. Те го спрели за проверка – той побягнал

2102
Полицаи гониха тийнейджър. Те го спрели за проверка – той побягнал

Със 100 лева бе санкциониран 16-годишен младеж, който отказал рутинна проверка, като избягал, оказал съпротива при задържането си и отправил обиди срещу полицаи в Асеновград. На момчето е съставен акт за констатиране проява на дребно хулиганство. В Съда младежът не се признал за виновен, но в показанията си по случая частично заявил участието си в извършване на нарушението. А именно - отправяне на псувни и обидни думи към служители на реда и нарушаване на обществения ред в града. Случката се разиграла в нощта на 09.11.16 г. Полицаи от РУ на МВР в Асеновград участвали в специализирана полицейска операция с предмет „Противодействие и разкриване на престъпления, свързани с разпространение на наркотични вещества“.

В рамките на тази дейност около 23 ч. на улица „Оборище” в Асеновград двамата полицейски служител спрели за проверка 16-годишният ученик, който се движел сам. След като му се легитимирали, внезапно момчето побягнало по улицата. Полицаите му наредили да спре, но той продължил. Започнало преследване, при което младежът бил настигнат и задържан. Служителите на асеновградското Районно управление опитали да му поставят белезници, но младежът оказал съпротива. Дърпал се, буйствал, обиждал и ругаел двамата полицаи. В крайна сметка те успели да го укротят и разбрали, че момчето не носи у себе си документ за самоличност.

Близо 1 000 души искат Общинска полиция в Асеновград

Петиция с 921 подписали се в подкрепа създаването на Общинска полиция в Асеновград бе внесена днес в деловодството на местния парламент...

Заради това се наложило той да бъде отведен в Управлението в Асеновград, където били установени имената му. По-късно Районният съд в града се произнесе с решението, че е налице непристойна проява, изразена чрез обидно отношение към органите на реда и довела до нарушаване на обществения ред и спокойствие. От документацията стана ясно, че ученикът не е осъждан до момента и няма данни за други противообществени прояви, извършени от него. Поради това, момчето е наказано с глоба в минималния размер, който предвижда Закона - 100 лева, в полза на Държавата. Младежът е български гражданин, неженен, с основно образование, ученик е в асеновградско училище.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Обекти от Концепцията на община Асеновград – II част

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com