С близо 8% поскъпва такса „Битови отпадъци“ в Асеновград

7028
С близо 8% поскъпва такса „Битови отпадъци“ в Асеновград

Средно с около 8 лева се повишава такса „Битови отпадъци“ в Асеновград от 2016 г. Предложението на Общинска администрация е този данък да се увеличи с 0,15 промила. Идеята бе приета с 32 гласа „За“ и един „Въздържал се“ от Общинския съвет в града, предаде кореспондентът на Actualno.com.

Днес старейшините одобриха план-сметката за дейностите по член 66, алинея 1 от Закона за местните данъци и такси за 2016 г. и определяне размера на таксата за битови отпадъци и цени на услуги за 2016 г. на територията на община Асеновград. За жилищните и вилни имоти на граждани и предприятия увеличението е от 2 промила на 2,15 промила. За нежилищните имоти на граждани и предприятия промилите скачат от 7 промила на 7,15 промила. Като причини за поисканото увеличение кметът на Асеновград доктор Емил Караиванов изтъкна повишаване размера за отчисленията по член 64, алинея 1 от ЗУО за 2016 г., спрямо 2015 г. Изменението в сумата е от 28 лева на 36 лева.

Спортист №1 на Асеновград за 2015 г. е щангистът Васил Господинов

Щангистът Васил Господинов стана „Спортист №1 на Асеновград“ за 2015 г. Титлата му бе обявена пред представители на почти в...

Отчита се и повишаване в разходите за Регионалния център за обезвреждане на твърди и битови отпадъци в Асеновград. Във връзка с това се завишава цената на депониране на тон отпадък от близо 16 лева на около 21 лева. Така, след приетите днес промени, реалното увеличение на цената за гражданите на Асеновград ще е в размер средно на 7,50 лева на всеки 100 лева. В определените райони на града и на общината, стойността на таксата ще е различна, както досега - според вида имот и неговата оценка. А дейностите, включени в план-сметката, са следните:

- осигуряване на съдове за съхранение на битовите отпадъци – контейнери, кофи и други

- събиране, включително и разделно, на битовите отпадъци и транспортирането им до депата

- проучване, проектиране, изграждане, поддържане, експлоатация, закриване и мониторинг на депата за битови отпадъци

Изкърпват опасни дупки на възлови улици в Асеновград

До десетина дни се очаква да бъдат изкърпени дупки на възлови улици в Асеновград. Заделени са средства, които са предвидени за ремонт, ...

- почистване на уличните платна, площади, алеи, паркове и други територии от населените места, предназначени за обществено ползване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com