В Асеновград заличават и местят десетки пешеходни пътеки

12112
В Асеновград заличават и местят десетки пешеходни пътеки
Снимка: Actualno.com

Цели 23 пешеходни пътеки в Асеновград ще бъдат заличени, а други ще бъдат преместени. Ще бъдат създадени и нови пешеходни пътеки.

Изпълнението на тази планирана дейност е в съответствие с Генералния план за организация на движението, утвърден за община Асеновград, увери кметът доктор Емил Караиванов пред кореспондента на Actualno.com.

Подновяват пешеходните пътеки в Бургас

Община Бургас започна изкърпване на повредените през зимата пътни настилки и подновяване на маркировката, съобщиха от пресцентъра на об...

Демаркирането и маркировката на пешеходни пътеки в града вече стартира. 23-те зебри, които ще бъдат заличени, се намират на булевард „България” (срещу ресторант „Тихия кът”, преди светофара за квартал „Запад”, до бензиностанция „Шел”, до кафе „Макаби” и преди кръговото кръстовище на Бачковския път), на улица „Цар Иван Асен II” (до Районен съд Асеновград, до Централната поща, след кръстовището с улица „Арда”, до „Полибит“, след спирката на Стария съвет, до „Сан Марко”, до пресечката с улица „Капитан Андреев”, до пресечката с улица „Конушка”, до пощата и до светофара в квартал „Зъбчето“, от страната на такситата и преди казармата), на улица „Александър Стамболийски” (до „Т- маркет”), на улица „Княз Борис I” (до бившето „БКС“) и на улица „Васил Левски” (до Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“, от двете страни на моста, до детска градина „Асенова крепост” и до „Пени- маркет”).

Маркировка на нови пешеходни пътеки ще бъде положена на улица „Цар Иван Асен II”- до пресечката с улица „Пере Тошев” и до тази, с улица „Конушка”, а също до спирката на казармата и до входа на бившето „ТКЗС“. Общо при 18 пешеходни пътеки в Асеновград, пък, към този момент е поставено осветление. За целта са използвани 30 осветителни тела.

Пешеходните пътеки с осветление в Асеновград се намират до: ОУ „Христо Ботев”, Стария съвет, РУ на МВР, в квартал Зъбчето, Тютюневия комбинат, ОУ „Петко Каравелов”, РСПБЗН в града, „Билла”, асеновградската гара, „Макаби”, „Булсатком”, хотел „Сани”, ЦДГ „Дружба”, СОУ „Свети Свети Кирил и Методий”, „Молинари”, пешеходния светофар на улица „Шести януари” и ОУ „Отец Паисий”.

„С това ново разположение на пешеходните пътеки в Асеновград се цели в голяма степен да се облекчи движението“, заяви кметът на Асеновград. Той допълни, че се надява пешеходците да свикнат бързо с промяната и да използват зебрите рационално, за да бъдат ограничени максимално пътните инциденти.

Допълнително ще бъдат обезопасени пешеходни зони в Сливен

Нови преградни ограждения за обезопасяване на пешеходните зони ще бъдат поставени по булевард „Братя Миладинови” в Сливен. ...

Междувременно стана ясно, че е разгледана и подписка, внесена в Общината от живеещи на улица „Генерал Дандевил“ в Асеновград. Жителите на квартала поискаха да се вземат мерки за ограничаване на скоростта там. Становището на Общината е, че за да се реши проблемът до известна степен на споменатата улица, има вариант да бъдат поставени така наречените „легнали полицаи“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com