В училища и детски градини в Асенoвград поставят уреди за трудно подвижни деца

1665
В училища и детски градини в Асенoвград поставят уреди за трудно подвижни деца
Снимка: Actualno.com

Три детски градини и две училища в Асеновград ще бъдат ремонтирани и обновени по Оперативна програма „Региони в растеж“ с проект „Подобряване на образователната инфраструктура в общината“. Общата стойност възлиза на близо 6 800 000 лева. В проекта са включени три детски градини – ДГ „Надежда“, ОДЗ „Зорница“ и ДГ „Пролет“, както и две училища - СУ „Свети Свети Кирил и Методий“ и СУ „Свети Княз Борис I“. В ОДЗ „Зорница“ се предвижда топлоизолация на външни стени, топло и хидроизолация на покрив, подмяна на дървената дограма с PVC, поставяне на рампи за хора в неравностойно положение, обновяване на дворното пространство, поставяне на нови удери за деца. Преустроена ще бъде изоставената сграда, ползвана преди години за Млечна кухня.

Постройката ще бъде обособена в кът за отдих. ДГ „Надежда“ ще се радва на топлоизолация на външни стени, топло и хидроизолация на покрив, подмяна на водосточни тръби, рампа за хора с увреждания пред централния вход и санитарен възел на първия етаж за тези лица. Обновено ще бъде дворното пространство и ще бъдат поставени уреди за деца в неравностойно положение.

Гръцки изпълнители пеят благотворително в Асеновград в помощ на Лиза

33-годишно момиче от Асенoвград, страдащо от Множествена склероза, се нуждае от спешна операция, за да може да изпълнява пълноценно еже...

В ДГ „Пролет“ също ще се осъществи топлинно изолиране на външните стени и покрива. Ще бъде извършен ремонт на електроинсталацията и въвеждане на енергоспестяващо осветление. Градината ще се сдобие и с нова ограда, навес за сцена и рампи за трудно подвижни хора.

Учениците от СУ „Свети Свети Кирил и Методий“ ще имат още повече възможности за спорт. Изградени ще бъдат две нови комбинирани игрища: за футбол и за деца от 1-ви до 4-ти клас. Освен това, ще бъдат поставени система за видеонаблюдение и рампи. Рехабилитацията в СУ „Свети Княз Борис I“ ще включва облагородяване на дворното пространство, видеонаблюдение, озеленяване, градинско обзавеждане, нова детска площадка, съоръжения за отводняване на двора. Заложени са средства и за изграждане на три баскетболни, две волейболни и едно игрище за хандбал. Ще има специално място за трениране на дълъг скок и лека атлетика, с четири 50-метрови писти за бягане.

Средствата, определени за ремонтните дейности в СУ „Свети Свети Кирил и Методий“ възлизат на малко над 1 300 000 лева. За СУ „Свети Княз Борис I“ и за ОДЗ „Зорница“ са отделени по около 1 400 000 лева. Заложената за ремонта в ДГ „Пролет“ сума е в размер на над 1 500 000, а за ДГ „Надежда“ - близо 800 000 лева. За сторителни дейности по проекта ще бъдат похарчени около 5 700 000 лева, а за оборудване и обзавеждане – малко над 700 000 лева Очаква се учебните заведения да бъдат обновени в срок до есента на 2018 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com