X
 
 

Започва постепенно изграждане на инфраструктура в новите квартали на Асеновград

2998 0
photo of Започва постепенно изграждане на инфраструктура в новите квартали на Асеновград
Снимка: Actualno.com/Теодора Димитрова
Започна постепенното облагородяване и изграждане на инфраструктура в новообособяващите се жилищни зони на Асеновград. Отворена е процедурата по изграждане на част от инженерната инфраструктура в квартал "36", разположен над стадион "Шипка" в града. След проведения конкурс, на първо място е класирана офертата на фирма "Запрянови 03". До 20.09.19 г. тече срок за обжалване и ако такова няма заявено по график, на 25.09.19 г. трябва да се подпише договор и реално да стартира изпълнение на работата.

Дейностите, които трябва да се извършат, са полагане на основа на уличната мрежа в квартала - по стръмните улици ще бъде поставена настилка от пътни ивици. Друго, предвидено в договора, са изкопи, подравняване, балиране, доставка и полагане на трошено-каменна настилка, доставка и полагане на пясъчна основа. Предвижда се и изграждане на дъждоприемни шахти и включването им към вече съществуващата канализационна мрежа.

В каварненското село Божурец влагат 1,6 милиона лева в инфраструктура

Официален старт на дейностите на втория инфраструктурен проект, който ще се реализира с европейско финансиране, беше даден от кмета на ...

Преди дни бе обявена и процедура за квартал "Баделема 2" в Асеновград. Очакват се оферти на фирми по отношение изграждане на водопровод, канализация и баластриране на улица "Матей Преображенски" и на две пресечки към нея, както и на улица "Младежка" и връзката й с улица "Искра". Целта е да се положи основата на уличната мрежа в квартала. Освен изграждане на водопровод и канализация, са планирани изкопи, подравняване, балиране, доставка и полагане на трошено-каменна настилка за основа, както и противопожарни хидранти и ревизионни шахти.

Междувременно стана ясно, че поръчката за основен ремонт на улици в община Асеновград се е забавила, поради обжалвания от участници в процедурата. Образувана е преписка, но няма заведено производство. По думите на кмета, това пречи за последващо сключване на договор със спечелил участник и съответно - за започване на ремонтните дейности в някои от районите.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители