Индийци се мажат с кравешка тор срещу COVID-19

2548
Индийци се мажат с кравешка тор срещу COVID-19
Снимка: Getty Images/Guliver

В щата Гуджарат в Западна Индия вярващи ходят веднъж седмично във ферми за крави, за да покриват телата си с кравешки тор и урина с надеждата, че това ще повиши имунитета им срещу коронавируса или ще им помогне да се възстановят. Информацията съобщава изданието Euronews, цитирано от БГНЕС.

В индуизма кравата е свещен символ на живота и земята и от векове индусите използват кравешки тор за почистване на домовете си и за молитвени ритуали, вярвайки, че има терапевтични и антисептични свойства.

В Индия изхвърлят трупове на починали от коронавирус в река Ганг

Най-малко тридесет тела на хора, починали от COVID-19, са локализирани във водите на река Ганг в индийския град Буксар, пише The Times ...

„Дори лекари идват тук. Те вярват, че тази терапия подобрява техния имунитет и могат да се грижат за пациенти без страх“, каза Гаутам Манилал Бориса, асоцииран мениджър във фармацевтична компания, по думите на когото практиката му е помогнала да се възстанови от COVID-19 миналата година.

Докато участниците в ритуалите чакат сместа от тор и урина по телата им да изсъхнат, те прегръщат или отдават почит на кравите и практикуват йога, за да повишат нивата на енергията си. След това покритието се измива с кравешко мляко или мътеница.

Лекари и учени в Индия и по света многократно предупреждават да не се практикуват алтернативни методи за лечение на COVID-19, като казват, че те могат да доведат до фалшиво чувство за сигурност и да усложнят здравословните проблеми.

„Няма конкретни научни доказателства, че кравешкият тор или урината действат за повишаване на имунитета срещу COVID-19, това се основава изцяло на убеждения“, каза д-р Джаялал, национален председател на Индийската медицинска асоциация. „Съществуват и рискове за здравето, свързани с размазването или консумацията на тези продукти - редица болести могат да се разпространят от животното върху хората“.

СЗО: Индия неглижира коронавируса и може да произведе проблем за целия свят

Разпространяващият се в Индия вариант на COVID-19 (т.нар. двоен мутант B.1.617) е по-заразен и вероятно е в състояние да преодолее няко...

Има и опасения, че практиката може да допринесе за разпространението на вируса, тъй като включва хора, които се събират в групи.

Знаете, пандемията от коронавирус причини разруха в Индия, като до момента са съобщени 22,66 милиона случая и 246 116 починали. Експертите казват, че реалният брой може да е 5 до 10 пъти по-висок и гражданите в цялата страна се борят за болнични легла, кислород или лекарства, а много от тях умират поради липса на лечение.

Темата продължава и в тези материали.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Израел изтегли ключова бригада от Ивицата Газа - затишие преди операцията в Рафах

Китай е приютил кораб с оръжия от Северна Корея за Русия: Сателитни снимки

Служител на "Хамас": Ще хвърлим оръжията, ако има решение за две държави

Ако протестираш, умираш! Иран осъди рапър на смърт (ВИДЕО)

"Направиха ни по-силни": Северна Корея за санкциите на САЩ

Обществените поръчки на медицински изделия в Китай под съмнение: ЕС започва разследване

Ердоган обещава срещите му с опозицията да станат редовни

Екстремна жега в Банкок

Пекин: Помощта на САЩ за Тайван е прострелване в крака

Рамзан Кадиров явно гони собствен дневен ред с Иран: Пресни примери

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com