Крим не иска независимост

47383
Крим не иска независимост
Снимка: Getty Images/Guliver

Кримските власти не разглеждат варианта за провъзгласяване на независима република „по абхазки сценарий”, заяви премиерът на Крим Сергей Аксьнов, предаде Интерфакс.

„Мисля, че срокът на преходния период ще бъде до една година, докато ние вече пълноценно ще можем да се ползваме от всички процеси и придобивки на Руската Федерация”, заяви Аксьонов.

"Големият турски брат" се притеснява за татарите в Крим

Изключително дискретна по време на политическата криза в Украйна, сега Турция се противопостави на Русия, като отхвърли всяка възможно...

На въпрос на журналисти относно възможността за „абхазки вариант” кримският премиер отговори отрицателно: „Не, няма да сме независими. В момента считаме, аз лично считам, че Крим трябва да влезе като субект в състава на Русия”.

В същото време Аксьнов призова и други източни украински региони с рускоезично население да проведат референдум за присъединяването си към Русия.

„Ако достатъчно голям брой хора подкрепят идеята, тогава те също би трябвало да организират референдуми”, заяви Сергей Аксьонов два дни преди вота в Крим, който бе разкритикуван от Киев като незаконен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com