Пекин посяга на развлекателни шоу програми, иска насърчаване на социализма

1717
Пекин посяга на развлекателни шоу програми, иска насърчаване на социализма
Снимка: Форум Филм

Шефовете на бюрото за радио и телевизия в Пекин са разпоредили онлайн развлекателни предавания да насърчават социализма, вместо "ирационално" преследване на звезди като част от репресиите срещу все по-натрапчивата култура на феновете в Китай, съобщи АФП.

Моделирани по подобие на такива програми в Корея и Япония, момчешките риалити шоута като „Produce Camp 2021“ и „Youth With You“ се превърнаха в сензации в Китай, създавайки цели армии от предимно млади, жени фенове, които шумно подкрепят любимите си състезатели онлайн. Властите внезапно спряха последния сезон на „Youth With You“ миналата седмица малко преди финала му, след като водещ състезател се оказа замесен в онлайн скандал за предполагаемите минали бизнес сделки на семейството му.

В същото време държавните медии силно критикуваха феновете на шоуто за обезумяло изкупуване на мляко с кашони, произведено от спонсора на шоуто, защото продуктът съдържа QR кодове, за да гласуват за любимите си състезатели.

Това доведе до изхвърляне на големи количества мляко, което феновете заснеха и публикуваха в интернет.

„Някои онлайн вариететни програми са забелязали проблеми като нерационална подкрепа на феновете, преследване на знаменитости и екстраваганвтност ..., които спешно се нуждаят от засилено ръководство и своевременно коригиране“, заяви Пекинското бюро за радио и телевизия в съобщение от понеделник.

Китай ще глобява за популяризиране на лакомията

Властите в Китай ще глобяват за пропаганда на лакомията и разточителното използване на хранителни продукти, ще възпитава у населението ...

„Онлайн вариететните шоута трябва да настояват за вкус, стил и отговорност; да се противопоставят на вулгарността и кича; енергично да насърчават основните социалистически ценности и да разпространяват положителна енергия.”

Насоките забраняват да се позволява на феновете да харчат пари, за да гласуват за състезатели, и нареждат стриктно да се проверяват състезателите за съдимост, лични скандали и "лошо социално влияние".

Миналата седмица държавните медии разкритикуваха лудостта за изкупуване на мляко, предизвикана от продуцентите на шоуто. „За да гласуват за своя идол, феновете сканират QR код в капачката, като се нуждае само от бутилката, а не от млякото, така че каси с мляко се изсипват на земята“, се казва в коментар на държавната телевизия CCTV News. „Този абсурден метод за преследване на знаменитости се предизвиква от продавачи и платформи.“

През април Китай официално прие закон, забраняващ прахосването на храна, който заплашва с глоби до 50 000 юана (7800 долара) ресторанти, които хабят прекомерно количество храна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

САЩ изграждат кей, за да доставят хуманитарна помощ в Ивицата Газа

Израел изтегли ключова бригада от Ивицата Газа - затишие преди операцията в Рафах

Китай е приютил кораб с оръжия от Северна Корея за Русия: Сателитни снимки

Служител на "Хамас": Ще хвърлим оръжията, ако има решение за две държави

Ако протестираш, умираш! Иран осъди рапър на смърт (ВИДЕО)

"Направиха ни по-силни": Северна Корея за санкциите на САЩ

Обществените поръчки на медицински изделия в Китай под съмнение: ЕС започва разследване

Ердоган обещава срещите му с опозицията да станат редовни

Екстремна жега в Банкок

Пекин: Помощта на САЩ за Тайван е прострелване в крака

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com