Продължават икономическите проблеми на Китай

16832
Продължават икономическите проблеми на Китай
Снимка: Getty Images

Китай регистрира спад във вноса и износа на страната през миналия месец, което според експерти може да се смята за признак за продължаващи слаби нива на търсенето.

Отчита се и спад в общия обем на външната търговия на Китай.

17 души загинаха при пожар в търговски център в Китай

Най-малко 17 души са загиналите в пожар, който опустоши част от търговски център в южната част на Китай, съобщиха властите в петък. По...

Данните за китайската търговия в началото на годината често пъти са силно променливи поради това, че компаниите бързат да изпълнят поръчките си, преди да затворят за Лунната нова година, която се пада през януари или февруари.

Междувременно през януари 2015 г. обемът на руско-китайската търговия се съкрати с една трета в годишно изражение – с 36,4%, до 5,3 милиарда долара, предаде ТАСС, като се позовава на данни от Главното митническо управление на КНР.

Износът на китайска продукция за Русия е паднал с 42,1% - до 2,8 милиарда долара, а вносът от РФ за същия период е намалял с 28,7% до 2,5 милиарда долара.

Общият обем на външната търговия на Китай през януари е намалял с 10,8% до 334,6 милиарда долара. Китайското митническо управление обяснява ситуацията с наближаването на китайската нова година, около която има много празнични дни.

Китай е най-големият търговски партньор на Русия. Самата Руска федерация по обем на товарооборота заема девето място сред партньорите на КНР.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com