X
 
 

Ресторанти хранят бедни хора в Тел Авив

754 0
Ресторанти хранят бедни хора в Тел Авив
Снимка: Getty Images/Guliver
В Тел Авив вече се появиха специални контейнери, в които служителите на ресторантите ще оставят храна за бедните. Първият такъв контейнер е поставен в центъра на града, съобщава РИА Новости, цитирана от БГНЕС. Досега пет ресторанта са дали съгласието си да участват в проекта.

Контейнерите ще бъдат с ключалки и цифров код. Той ще е известен на работниците от заведенията за обществено хранене и местните бездомни, които живеят на улицата - без значение дали са евреи, араби, нелегални мигранти от Африка или от други места. Ключалките с код са необходими, за да не се възползват хора, които са в състояние сами да се погрижат за себе си.

Путин заяви, че счита Израел за рускоезична държава

Почти два милиона рускоезични граждани живеят в Израел и ние в Русия смятаме Израел за рускоезична държава. Това заяви руският президен...

Идеята възникнала, докато авторът на проекта, общественият активист Еляд Ашкенази, работил в ресторант преди няколко години.

„Виждах, колко голямо количество храна се изхвърля, когато заведенията затварят, само защото никой не я е купил и изял. В същото време бедните са принудени да ровят по сметищата. Започнах да вземам храна и да я давам на бездомните, които срещах по улиците, но това ми отнемаше много време. Започнах да мисля, какво може да се направи за оптимизирането на процеса. Няколко месеца по-късно измислих такива контейнери с ключалки с код, в които служителите на ресторантите ще могат да оставят непродадената храна за бездомните”, разказва Ашкенази. Според него в Тел Авив Нуждаещите се от храна са средно 500 души.

Храната, която не е била взета през нощта, ще се изхвърля на следващата сутрин.

За онзи, който просто е гладен, но не иска да си плати за продуктите, в града ще се осъществи друг проект с името „Хладилник”, по който работят други хора.

Пореден въздушен удар срещу Сирия, медиите в Дамаск обвиниха Израел

Въздушните удари, удариха област близо до сирийската граница между Ал-Букамал, Сирия и Каим, Ирак. Медиите в Дамаск обвиняват Израел, с...

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители