Родман към Ким Чен-ун: Имаш приятел за цял живот

6232
Родман към Ким Чен-ун: Имаш приятел за цял живот

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун и бившата звезда от НБА Денис Родман, гледаха баскетболен мач заедно в Пхенян. По-късно двамата вечеряли заедно, съобщи Асошиейтед прес.

Пред хиляди зрители Родман се обърна с думите: "Ти имаш приятел за цял живот", към Ким. Двамата седяха един до друг и си говореха, докато гледаха мач между смесени отбори от американски и севернокорейски играчи.

Пхенян удари Америка... на кино

На музикалния фон на парчето „Ние сме светът” на Майкъл Джексън, Северна Корея пусна видео клип, в който хипотетичен америк...

Денис Родман е най-известният американец, с когото севернокорейският лидер се е срещал, откакто пое ръководството на Северна Корея през декември 2011 година.

Някогашната звезда на "Детройт Пистънс" и "Чикаго Булс" пристигна тази седмица в Пхенян с група, включваща играчи на баскетболния отбор "Харлем Глоубтротърс", кореспондента на "Вайс" Райън Дъфи и снимачен екип, за да заснеме филм за Северна Корея за нова поредица на телевизия Ейч би О.

САЩ и КНДР са в обтегнати отношения след ядрения опит, който извърши Пхенян преди две седмици. Родман поканил Ким да посети САЩ, на което лидерът се изсмял. Въпреки това той заявил, че се надява спортният обмен между двете страни да насърчи "взаимното разбирателство между народите".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com