Русия прекратява безвизовия режим и вноса на плодове и зеленчуци от Турция

12158
Русия прекратява безвизовия режим и вноса на плодове и зеленчуци от Турция
Снимка: Getty Images / Guliver

От 1 януари Русия прекратява безвизовия режим за граждани на Турция и въвежда забрана за внос на турски плодове, зеленчуци и птиче месо като част от икономическите санкции срещу Турция след свалянето на руски бомбардировач край сирийско-руската граница на 24 ноември, съобщи ТАСС.

На 28 ноември президентът Владимир Путин подписа указ, който влиза в сила от днес и предвижда въвеждане на визи за турски граждани, прекратяване на чартърните полети между двете страни и препоръка руските туроператори да се въздържат от работа в Турция.

Русия започва съдебна процедура срещу Украйна за неизплатения дълг

Руското министерство на финансите стартира съдебна процудера срещу Украйна в британски съд заради нейния неизплатен дълг към Русия в ра...

Освен това от днес руснаците няма да могат да купуват в магазините турски мандарини, домати, краставици и други плодове и зеленчуци, забраната за внос включва и замразено кокоше месо, сол и карамфили, които досега се доставяха от Турция.

По данни на руското министерство на селското стопанство за 2014 г. делът на турската селскостопанска продукция съставлява едва 4 процента от общия обем на вноса на хранители стоки в Русия, съобщава БТА, цитирана от Mediapool.

От днес в Русия влиза в сила и забрана за дейността на турски компании в строителството, туризма, хотелиерския бизнес и услугите за държавни и общински нужди.

Забраната обхваща и други сектори като дървообработване, инженерни и специализирани строителни работи, архитектурни дейности и инженерно-техническо проектиране.

Жаклен Коен: Няма да имаме проблем с доставките на руски газ

Няма да има проблем с доставките на природен газ за България. Всички подадени заявки ще бъдат изпълнени. Това стана ясно след извънредн...

Засега турските власти не са предприели ответни мерки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com