Сеул открива обект за американска противоракетна система (ВИДЕО)

2011

Република Корея ще оповести днес влизането в действие на военен обект, където ще бъде разположена усъвършенствана система за противоракетна отбрана на САЩ.

Планът за разполагането на мощната система, която изстрелва снаряди срещу вражески ракети, беше огласен миналата седмица, след като САЩ за пръв път наложиха санкции на севернокорейския лидер Ким Чен Ун, посочва AFP.

Сателитни снимки показват висока активност на ядрена площадка в Северна Корея

Скорошни сателитни снимки показват високо ниво на активност на ядрена тестова площадка на Северна Корея, макар да не е ясно дали става ...

В изявление южнокорейското военно министерство съобщава, че местоположението на обекта за Отбранителна система на най-голяма надморска височина THAAD (Terminal High Altitude Area Defence system) ще бъде обявено днес след обед.

Южнокорейската агенция Йонхап съобщи, че обектът ще е в рамките на съществуваща противоракетна база в Сеонгжу, на 276 километра южно от Сеул.

Вероятността за разполагане на новия обект в района предизвика протести сред местните жители, които се опасяват от икономически и екологични щети, пише още БГНЕС.

Хиляди хора излязоха по улиците непосредствено преди официалното откриване на обекта на THAAD. Някои носеха плакати и скандираха, а други изгориха чучело на ракета. Ръководителите на местната власт започнаха гладна стачка в знак на протест. 

Северна Корея тества балистична ракета, изстрелвана от подводница

Северна Корея е извършила тест на изстрелвана от подводница балистична ракета, обяви министерството на отбраната в Сеул. Според южнокор...

ВИЖТЕ ВИДЕО

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com