Спасиха 3 тона живи котки, приготвени за ядене

18670
Спасиха 3 тона живи котки, приготвени за ядене

Котешкото месо, което известно още и като месо от "малки тигри" е деликатес във Виетнам. Властите в страната са забранили неговата консумация, но въпреки това то остава широко разпространено. Правителството забранява тяхното ядене и насърчава отглеждането им в домашни условия, за да може и да се контролира популацията на мишки и плъхове в страната.

Русия ще внася земеделска продукция от Виетнам

Русия и Виетнам се споразумяха за доставка на виетнамска земеделска продукция за руския пазар. Това съобщи вицепремиерът на Русия Игор ...

Според служител на полицията камионът, натоварен с "три тона" живи котки, е бил открит в столицата Ханой. Шофьорът е казал на служителите на реда, че котките са закупени от провинция в северната част на Китай и са предвидени за консумация в столицата, без обаче да се споменава дали те е трябвало да се продават на ресторанти.

Въпреки че животните са били задържани, това не означава, че те ще могат да доживеят спокойно живота си. Според виетнамското законодателство всички контрабандни стоки трябва да бъдат унищожени, което може да е и съдбата на котките.

"Но ние все още не сме решили какво да правим с тях", каза още полицейският служител.

Виетнамските митници често залавят големи количества контрабандни умрели животни като тигри и мравояди, които се използват в традиционната медицина и за приготвянето на ястия.

Осъдиха на две години затвор нашенец във Виетнам

Българинът Йордан Тодоров Валентинов беше осъден на две години затвор във Виетнам. 31-годишният мъж теглил пари с фалшиви банкови кар...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com