За дезинформация за Covid-19 YouTube блокира за седмица Sky News Australia

3411
За дезинформация за Covid-19 YouTube блокира за седмица Sky News Australia
Снимка: iStock/Guliver

Телевизия Sky News Australia получи забрана да качва съдържание в YouTube в продължение на седем дни, след като наруши политиката си за дезинформация в медицината. Тя е публикувала множество видеоклипове, които отричат съществуването на Covid-19 или насърчават хората да използват хидроксихлорохин или ивермектин, съобщи Гардиън.

Забраната беше наложена от дигиталния гигант в четвъртък следобед, ден след като „Daily Telegraph“ сложи край на редовната колона на Алън Джоунс на фона на противоречия относно коментара му за Covid-19. От News Corp заявиха, че краят на колоната на Джоунс не означава, че компанията не поддържа „завладяващата“ телевизия.

YouTube не разкрива от коя програма на Sky News са видеоклиповете, но заяви, че има „многобройни“ обидни видеоклипове, които вече са премахнати.

Временното спиране на канала на Sky News Australia в YouTube, който има 1,85 млн. абонати, ще засегне потока от приходи, след като през февруари News Corp подписа историческо многогодишно партньорство с Google.

„Имаме ясни и утвърдени политики за медицинска дезинформация относно Covid-19, основани на ръководството на местните и световни здравни власти, за да предотвратим разпространението на дезинформация за Covid-19, която може да причини вреди в реалния свят“, заяви говорител на YouTube.

Според него компанията прилага своите правила еднакво за всички, независимо от потребителя, който е качил информацията. В съответствие с тях и действащата система за предупреждение са свалени видеоклипове и е издадено предупреждение за канала на Sky News Australia.

„Ние не допускаме съдържание, което отрича съществуването на Covid-19 или което насърчава хората да използват хидроксихлорохин или ивермектин за лечение или предотвратяване на вируса“, подчерта той.

YouTube започва да слага реклами на всички видеоклипове от 1 юни

Видеохостингът YouTube ще започне да интегрира видеореклами във всички видеоклипове, хоствани на платформата. Съответната информация е ...

Решителните действия на YouTube са в ярък контраст с отговора на местните медийни регулатори.

„Ние подкрепяме обширната дискусия и дебат по широк спектър от теми и перспективи, които са жизненоважни за всяка демокрация“, каза говорител на Sky News Australia, като подчерта, че телевизията приема „сериозно ангажимента си да отговори на редакционните очаквания и очакванията на обществото“.

Каналът на Sky на YouTube увеличи за две години абонатите си от 70 000 до 1,85 млн., което е повече от тези на ABC News или друга местна медийна компания.

Един от най -популярните видеоклипове с 4,6 млн. гледания е „Австралийците трябва да знаят истината - този вирус не е пандемия“, публикуван в разгара на пандемията миналата година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Китай е приютил кораб с оръжия от Северна Корея за Русия: Сателитни снимки

Служител на "Хамас": Ще хвърлим оръжията, ако има решение за две държави

Ако протестираш, умираш! Иран осъди рапър на смърт (ВИДЕО)

"Направиха ни по-силни": Северна Корея за санкциите на САЩ

Обществените поръчки на медицински изделия в Китай под съмнение: ЕС започва разследване

Ердоган обещава срещите му с опозицията да станат редовни

Екстремна жега в Банкок

Пекин: Помощта на САЩ за Тайван е прострелване в крака

Рамзан Кадиров явно гони собствен дневен ред с Иран: Пресни примери

Седем арестувани след антитерористична акция в Австралия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com