Зетят на Тръмп започна нов кръг преговори за мир в Палестина

1008
Зетят на Тръмп започна нов кръг преговори за мир в Палестина
Снимка: Getty

Джаред Къшнър - главен съветник и зет на американския президент Доналд Тръмп, проведе среща с президента на Палестина Махмуд Абас в рамките на първия си кръг самостоятелни консултации с лидерите на Израел и Палестина.

От американска страна, заедно с Къшнър на срещата с Абас в Рамала присъстваха още специалният представител на американската администрация в международните преговори – Джейсън Грийнблат и посланикът на САЩ в Йерусалим - Доналд Блоум. Абас пък участва в разговорите заедно със своите „високопоставени съветници”, чиито имена Белият дом не оповести.

Безпрецедентно - Израел и Германия се скараха заради граждански организации

Един от най-големите дипломатически скандали в световен мащаб в последно време се разрази между Израел и Германия. Причината – пр...

„Между нациите се проведе продуктивна среща, с която те потвърдиха ангажимента си към осъществяването на целите на президента Тръмп, изразяващи се в осигуряването на траен мир между израелци и палестинци и в насърчаването на стабилността в региона”, съобщиха от американското ведомство в официално изявление, предаде БГНЕС. След консултациите обаче, страните не дадоха съвместна пресконференция и не предоставиха на медиите заключителното комюнике.

Според предоставената информация, американските пратеници "са обсъдили с президента Абас палестинските приоритети и евентуалните следващи стъпки, като отчетоха необходимостта да се осигурят по-благоприятни икономически възможности за палестинците и по-крупни инвестиции в палестинската икономика."

Преди да пристигнат в Палестина, Къшнър и Грийнблат бяха посрещнати първо от израелския премиер Бенямин Нетаняху в кабинета му.

"Това е възможност да се постигнат общите ни цели в областта за сигурност, просперитет и мир. С нетърпение очаквам да започнем работата си с вас, за да ги постигнем", каза ръководителят на израелското правителството в приветствената си реч към Къшнър. Той подчерта още, че посещението на Тръмп в Израел през май месец е представлявало "историческо събитие, което е оставило трайно впечатление на народа на Израел."

Тръмп ще приеме палестинския лидер Махмуд Абас

Американският президент Доналд Тръмп ще приеме палестинския лидер Махмуд Абас на 3 май, съобщи Белият дом. Преговорите между тях цели ...

Последните преки преговори между страните от близкоизточния конфликт се проведоха през април 2014 година след 9 месеца безуспешни опити за сближаване между израилтяните и палестинците. Преди това постигнатият уж мирен процес завърши с провал през 2010 година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

"Хамас" отново сяда на масата на преговорите с Израел

Ново мощно земетресение удари Тайван (ВИДЕО)

Убити и ранени при удар по газов комплекс в Ирак

Колата на израелски министър се преобърна, той е в болница (ВИДЕО)

"Борба между потисници и потиснати": Турският външен министър за спора между израелци и палестинци

Вместо да се срещне с Путин, Ердоган отива в САЩ през май

Да сме партньори, а не съперници: Си Дзинпин към Блинкен

Пекин: Китайски шпионаж в Германия? Чиста измислица

Жена от Южна Корея се влюби във фалшив Илон Мъск и му даде 50 000 долара

Путин потвърди, че ще посети Китай - ето кога

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com