X
 
 

Гърция и Турция се сблъскаха и на кибер фронта

1031 0
Гърция и Турция се сблъскаха и на кибер фронта
Снимка: iStock/Guliver
Хакерите от Anonymous Greece заявиха, че са атакували турски сайтове, включително имейл услуги на турската полиция, турската разузнавателна служба и тел. 112 за спешни обаждания, съобщи МИА.

Действията им са в отговор на атаките срещу гръцки правителствени сайтове от турска хакерска група. "Както турците удариха вчера, така реагираме на следващия ден. Съобщаваме, че атаките започват сега", пишат от Anonymous Greece.

Турски хакери атакуваха гръцки правителствени сайтове

Турски хакери удариха редица правителствени сайтове на Гърция, съобщи изданието iefimerida.gr. „Превзети” бяха страниците н...

По-рано турските хакери от Anka Neferler поеха отговорността за проблеми, които се появиха снощи в сайтовете на няколко гръцки държавни ведомства, твърдейки, че са извършили кибер атака.

Сайтовете на гръцкия парламент, на министерствата на външните работи и на икономиката, и на Атинската фондова борса не бяха достъпни за около 90 минути. 

"Гърция заплашва Турция в Егейско море и в Източното Средиземноморие. И сега заплашва конференцията за Либия", оправдаха действията на кибер саботьорите, цитирани от AFP.

Те са разгневени от визитата на генерал Халифа Хафтар в Атина, когото гръцките власти охотно приеха, сякаш за да се противопоставят на турската подкрепа за правителството на Файез ал Сарадж.

И Гърция е готова да изпрати свои сили в Либия

Гърция е готова да изпрати сили за постигане на примирие в Либия, заяви гръцкият министър на външните работи Никос Дендиас след срещата...

Гърция дори изрази готовност да изпрати свои военни сили в Либия, за да гарантират примирието в страната.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че страната му започва да изпраща войници в Либия в подкрепа на правителството на Сарадж.

Халифа и Сарадж се срещат на мирна конференция днес в Берлин, резултатът от която до голяма степен ще определи бъдещето на Либия.

Actualno.com

Етикети: