Сръбски студенти окупираха Белградския университет

33536
Сръбски студенти окупираха Белградския университет

Ректоратът на Белградския университет „осъмна” окупиран от студенти, предаде Танюг, цитирана от БТВ. Искането на младежите е да се анулира увеличението на студентските такси и да се въведе безплатно образование.

След преговорите с ръководството на ректората студентите обявиха, че ще нощуват в сградата. В разговорите от страна на Университета участва заместник-ректорът Нада Ковачевич. Върху фасадата на висшето училище има огромен транспарант, на който пише: "Студенти, а не клиенти".

Николич иска анекс за армията към Брюкселския договор

Сръбският президент Томислав Николич поиска нов анекс към Брюкселския договор, който сключиха Сърбия и Косово с посредничеството на Е...

"В сградата има десетина студенти и до момента няма никакви инциденти. Ние ще им разрешим да останат и през нощта в университета", каза снощи Ковачевич.

13 факултета от общо 31 в Университета в Белград поискаха увеличаване на студентските такси с около 10 на сто. Студентите поискаха тази мярка да бъде премахната веднага, а ако не се стигне до нейното анулиране те ще излязат на масови протести на 4-ти април.

Миналата година и в началото на тази Софийският университет също бе окупиран от студенти, чиито искания бяха за оставка на правителството и изборна реформа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com