В Македония търсят Груевски, за да го вкарат в затвора, Заев го иронизира

2140
В Македония търсят Груевски, за да го вкарат в затвора, Заев го иронизира
Снимка: БГНЕС

В опит да намери явно укриващия се бивш македонски премиер и бивш лидер на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски, македонската полиция влезе в централата на най-голямата партия в Македония, предаде БГНЕС.

Според информация на МКД полицията е проверявала колите в подземния паркинг на централата на партията ВМРО-ДПМНЕ, докато е чакала заповед за обиск на самата партийна централа.

Груевски е охраняван от шестима полицаи, но никой не знае къде е

Въпреки, че бившият премиер на Македония Никола Груевски е охраняван от шестима полицаи и въпреки това към момента никой не знае къде с...

По-рано полицията се опита да открие Груевски два пъти в дома му, но без успех. Заповед за общодържавно издирване беше издадена по искане на Наказателния съд в Македония, след като Груевски не се яви в затвора в предвидения срок. Адвокатът на бившия министър-председател, Димитър Дангов, заяви, че няма представа къде е неговият клиент.

В писмено изявление за ТВ 21 Дангов заявява, че Груевски няма право да обжалва пред Върховния съд решението на Наказателния съд. Въпреки това той добавя, че всички други правни възможности ще бъдат използвани.

Същевременно македонският премиер Зоран Заев изрази надежда, че Груевски не се е укрил наистина. "Не вярвам господин Груевски да си позволи подобно нещо. Най-малкото заради всичко казано от него дотук", каза Зоран Заев пред държавната телевизия МРТВ в отговор на въпроса "дали Груевски ще се опита да избяга?".

Вчера следобед в 16:30 часа съдът достави до СВР Скопие заявление за издаване заповед за арест срещу Груевски, след като през изминалите дни съдебните куриери не успяха да му връчат решението на Съвета на съда, с което се отказва жалбата му по отношение на двугодишната присъда за "Танк". Груевски получи две години ефективна присъда по делото "Танк", защото си купи служебен "Мерцедес" за над 650 000 евро, докато беше премиер. По делото "Танк" бившият министър на вътрешните работи Гордана Янкулоска беше осъдена на шест години затвор.

Осъденият ефективно Никола Груевски е в неизвестност

Бившият македонски премиер Никола Груевски, който трябваше да влезе в затвора, е в неизвестност от петък следобед, предаде агенция БГНЕ...

Груевски управлява еднолично Македония в продължение на 10 години - до януари 2016 година. Той бе принуден да подаде оставка след масови протести и разкритията за тежки корупционни схеми, натиск върху съдебната система и тотален контрол над медиите. В края на 2017 година Груевски подаде оставка като лидер на ВМРО-ДПМНЕ. В момента той е почетен председател на партията, а сегашният лидер на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски се смята за негово протеже.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БАЛКАНИ:

Народът ни наказа: Ковачевски след президентските избори

Пендаровски разочарован от резултатите на президентските избори

При 80% протоколи: Гордана Силяновска е с огромна преднина пред Стево Пендаровски

Официално: Силяновска от ВМРО-ДПМНЕ води убедително пред Пендаровски

Додик видя в Путин гарант за съществуването на Република Сръбска

Приключи първият тур на президентските избори в Северна Македония

Президентски избори в Северна Македония

Си Дзинпин ще посети Сърбия през май

Възстановяването след наводненията в Гърция ще струва над 3 млрд. евро

Гърция забранява скъпи яйца и козунак за Великден

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com