Висш функционер в Черна гора с 16 000 евро незаконно придобита пенсия

2246
Висш функционер в Черна гора с 16 000 евро незаконно придобита пенсия
Снимка: iStock

Бившият председател на парламента на Черна гора, Ранко Кривокапич, от месеци незаконно е получавал пенсия в Черна гора, като по този начин е присвоил около 16 000 евро, съобщи сръбският „Курир“.

След като всичко бъде окончателно разкрито, Кривокапич ще трябва да върне във Фонда за пенсионно осигуряване на Черна гора пенсията от 16 000 евро, която е получавал през предходните осем месеца.

Той е използвал правото на пенсия за старост въз основа на разпоредба, валидна от януари 2016 г. до юни 2017 г., след което Конституционният съд на Черна гора отменя нейната валидност и я обявява за противоконституционна. Одобрението на искането за пенсия е последвано от писма от Министерството на труда и социалните грижи от правителството на Душко Маркович, т.е. бившия режим на Мило Джуканович.

Рекордните 1,5 тона кокаин заловиха в Черна гора

Черногорската полиция залови снощи в Подгорица 1,5 тона кокаин. В полицейската операция са арестувани множество лица, обявиха черногор...

Бившият председател на парламента на Черна гора е изпратил искането през 2016 г., но се посочва, че то е останало неотворено в продължение на четири години и е регистрирано на 30 ноември 2020 г., само няколко дни преди началото на мандата на правителството на Здравко Кривокапич, което показва, че до последния момент служителите на бившето черногорско правителство са се опитвали да използват държавата и да злоупотребяват с политическите си функции и привилегии.

Бранко Радун, политически анализатор, каза пред „Курир“, че авторитетът на Джуканович очевидно е все още в сила и че черногорският президент е човек, който контролира институциите в Черна гора и цялата система. От привилегии и различни позиции се възползват хора, които са били негови близки и които той е създал.

„Тези хора имат всички възможни привилегии, тъй като тази система не е демонтирана, демонтирането на тази дълбока държава дори не е започнало“, заявява Радун.

БГНЕС припомня, че на 5 септември лидерът на Лигата на социалдемократите на Войводина (ЛСВ) Ненад Чанак съобщи, че бившият председател на парламента и бивш лидер на социалдемократите Ранко Кривокапич бе ранен при протестите срещу интронирането на митрополита на Сръбската православна църква Йоаникий в Цетине.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БАЛКАНИ:

Хванаха лодка с мигранти край Гърция

Срещата на Ердоган и Мицотакис: Ще отворят ли въпроса за морските зони?

В навечерието на Великден: Главата на Македонската църква си присвои Самуил

Протестират за правата на мигрантите: Младежи нахлуха през тераса в албанския парламент

Спасиха мигранти край Крит

Посещението на Еди Рама в Гърция виси на косъм

Сезонът на пожарите в Гърция започна: Властите подгтовят елитен пожарникарски екип

Скупщината на Сърбия избра новото правителство: САЩ са разочаровани

Турската полиция задържа стотици хора на първомайски протести (ВИДЕО)

Арестуваха над 40 души от „Ислямска държава“ в Турция

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com