Левски взима 300 000 лева от ненужен

5748
Левски взима 300 000 лева от ненужен

Ръководството на Левски се надява в близко бъдеще да понапълни малко клубната каса. Това ще стане с продажба на полузащитника Роман Прохазка. От трансфера в нея трябва да влязат около 300 хиляди лева. В момента словакът играе под наем в Спартак Търнава. Той пристигна именно от този тим на „Герена" преди началото на сезон 2012/2013. Прохазка започна като титуляр, но постепенно загуби доверието на треньора Илиан Илиев. В края на първенството той бе използван само при нужда, и то като десен защитник.

Със синята фланелка Прохазка изигра общо 30 мача във всички турнири, в тях не успя да отбележи гол. Миналото лято той пожела да напусне „Герена" и да се върне в Търнава.

„Роман прояви сериозен интерес да дойде в Спартак. Ние направихме всичко възможно това да стане факт и сме радостни, че можем да потвърдим трансфера му, след като Левски прие нашата оферта. Прохазка ще играе под наем при нас, но ние имаме възможност да закупим неговите права. Това е включено в договора между двата клуба", заявиха тогава от Спартак.

Договорът за преотстъпване на Прохазка изтича в края на първенството. И по всичко изглежда, че словаците ще се възползват от опцията да го закупят. 25-годишният полузащитник е несменяем титуляр в Търнава. Той дори стигна до капитанската лента. Участвал е в 23 мача за първенство, отбелязал е и 4 попадения. Продажбата на Прохазка ще е само началото на задаващата се сериозна чистка в Левски след края на сезона. Сините ще пробват да се освободят от повечето си чужденци и по този начин да редуцират сериозно разходите си за заплати.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ