Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Министърът на спорта обобщи проблемите в Левски и ЦСКА

23 декември 2021, 14:37 часа • 2805 прочитания

Министърът на спорта Радостин Василев обобщи срещите си с представители на ЦСКА и Левски. Министърът заяви, че е необходимо да се поемат много проблеми, основно по въпросите за стадионите на двата гранда - "Българска армия" и "Георги Аспарухов".

"Обсъждахме текущите проблеми на клуба. В Левски се сблъскват проблемите, с които всеки друг. Говорихме за развитието на спорта, футбола в България и дори за телевизионните права. Ще се видя с всички, които искат. Левски и ЦСКА са с любовта на 80% от хората. Трябва да гледам и за другите спортове, не само за футбола. Аз съм принципал на „Сердика спортни имоти“. Натрупали са се много проблеми. Защо седем години не е поставян този въпрос? Панчарево и „Българска Армия“ са собственост на „Сердика спортни имоти“. Дали може инвеститора може да построи стадиона на друго място, или да бъде направена реконструкция. Това не е в моите правомощия, но обещах да съдействам, за да се случат бързо тези неща.

Трябва да продължим напред. Първо трябва да се създаде комисия в „Сердика спортни имоти“, която трябва да оцени. Трябва да работят взаимно с ЦСКА, за да може в кратък срок да се премине към следващата стъпка. Тези притеснения, които имат от ЦСКА, представляват притеснение и за нас. Разговаряхме и с Левски за стадиона. Знаете, че Сектор А е без козирка. Не са само те, всички отбори имат проблеми с инфраструктурата. Наско Сираков и Иво Ивков са оптимисти. Левски заслужава да получи това, което получават всички клубове" - коментира Василев.

А към кого още ще отправи покана спортният министър, четете в SportLive.bg.

Денис Олегов
Денис Олегов Отговорен редактор
Новините днес