ВАР-ът на Actualno: Маестро почна да майстори, на Левски пак теренът му е виновен

4594
ВАР-ът на Actualno: Маестро почна да майстори, на Левски пак теренът му е виновен
Снимка: Actualno.com

"ВАР-ът на Actualno" е спортна рубрика на Actualno.com, в която чрез коментари и анализи правим по-детайлен преглед на най-наболелите теми в българския и световен футбол.


Футболистите на ЦСКА и старши треньорът на отбора Нестор Ел Маестро категорично заслужават добри думи за представянето си в дербито срещу ЦСКА 1948 от деветия кръг на efbet Лига. На стадион „Българска армия“ домакините безапелационно надиграха своя съперник и заслужено спечелиха. Левски пък допусна грешна стъпка в мача си с Крумовград, който не за пръв път шокира роден гранд.

Хайнц и Назон блестят в унисон

Норвежкият креативен халф Тобиас Хайнц отново демонстрира своята класа с голово подаване и съвсем логично се превръща в любимец на феновете. От началото на сезона полузащитникът се разписа 3 пъти и има 3 асистенции за 8 двубоя в родния шампионат. Безспорно той е моторът в състава на „армейците“. Човекът, от когото се раждат идеите в нападение, както и техничният състезател, взимащ нестандартни, но верни решения в ключовите моменти.

ЦСКА Дюкенс Назон Тобиас Хайнц

Хайнц обаче си беше същият и при европейския резил на ЦСКА. Разликата е, че тогава го нямаше хищника на върха на атаката – Дюкенс Назон. Да, хаитянинът взе участие в сблъсъците от квалификациите за Лигата на конференциите със Сепси, където по-скоро приличаше на миловидно котенце, отколкото на разярен лъв. По всяка вероятност не беше в най-добрата си физическа форма заради ангажиментите с националния отбор, ала сега статистиката говори друго – 5 попадения в последните 4 срещи. Ако Хайнц и Назон продължават да блестят в унисон, противниковите бранители ще берат доста ядове.

Нестор Ел Маестро сякаш е измайсторил нещичко

Макар и не по най-бързия начин, Нестор Ел Маестро промени облика на „армейците“. Срещу Черно море неговите възпитаници загатнаха за прогрес, в мача с Берое доминираха безкомпромисно на терена, а черешката на тортата бе дербито срещу ЦСКА 1948. Може би паузата за националните тимове дойде в точното време, защото сякаш на лагера в Тетевен е работено усърдно.

Промените в ЦСКА

ЦСКА е с нова формация на игра, която до този момент е успешна. „Червените“ минимизираха глупавите грешки в защита, ромбът в средата на полето изглежда стабилен, креативен и неуморим, а напред Назон не спира да вкарва. Разбира се, има какво още да се подобрява. Данило Асприля само загатна за качествата си в последния сблъсък на „Армията“, забавлявайки се на игрището. Бившият състезател на Литекс със сигурност има как да допринесе за мощта в атака. Да не забравяме и за Браян Морено, който успя да пребори контузията, измъчваща го в последните четири месеца, и започна пълноценна подготовка.

Нестор Ел Маестро

Предстоят истинските тестове

Изобщо ЦСКА е в подем. Дойде време обаче за истинските тестове – гостуване първо на възродения Ботев с новия лидер Ивелин Попов, а после на непобедения Локомотив Пловдив. За капак – Вечно дерби с Левски на 8 октомври. Какъв по-хубав момент за Ел Маестро и неговата чета да върнат напълно доверието на запалянковците в отбора.

Съдбата се реваншира достатъчно на Левски

Левски сгафи срещу Крумовград – смея да кажа очаквано. Фортуна имаше да връща на 26-кратните шампиони на България за разочароващото отпадане от Хамрун през изминалата кампания. И го направи. Предостатъчно! Този път „сините“ не отбелязаха в края и загубиха ценни точки.

Причините, както подобава традицията, са неутрализираният Уелтън (или поне не толкова ефективен), няколко пропуска, неправилни решения в заключителната фаза от нападението, пропукване в отбрана и една позната опорка - теренът.

Левски Крумовград

Пак теренът е виновен на Левски

Станимир Стоилов не един или два пъти се оплака от тревното покритие при лошите резултати на своя Левски. Изглежда, че освен позитивите от работата на Мъри, Николай Костов е наследил и някои лоши навици – да се търси оправдание в странични фактори. Да, настилката в „Коматево“ действително не бе в перфектно състояние. Проблемът на столичани обаче се корени другаде – в надменното поведение.

Сякаш най-обсъжданият в лагера на „сините“ – Краев, Петрис и компания смятаха, че са взели мача преди да са изтекли 90-те минути, за което бяха наказани. И пак ще бъдат, ако не се отърсят от европейската еуфория, защото на 1 октомври ще премерят сили с Лудогорец, а само 7 дни по-късно предстои дерби с ЦСКА, който е във възход.

Автор: Джем Юмеров

 

ОЩЕ от "ВАР-ът на Actualno": Още 2 години и 11 месеца и България ще цъфне и върже

*Очаквайте рубриката "ВАР-ът на Actualno" всеки вторник от 07:00 часа в Actualno Sport.

Още интересни истории ще откриете в завладяващите спортни рубрики на Actualno.com!

---------------------------------------------------

За да не пропускате нашите спортни рубрики и останалото спортно съдържание, можете да последвате Facebook страницата "Спортни новини - Actualno.com", да поставите отметка на Actualno.com/sport в браузъра си или да го добавите на началния екран на Вашето мобилно устройство чрез бутона "Add to home screen". За други въпроси - пишете ни във Facebook или на имейл адрес editors@webground.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

Лудогорец пръска милиони за трансфер на звезда от Първа лига

Определиха съдията за финала между Лудогорец и Ботев Пловдив за Купата на България

Лудогорец осъди хулигански прояви на фенове на ЦСКА и подкрепи предложение на Наско Сираков

Каранга е пътник, нападателят напуска ЦСКА

Лудогорец намери заместник на Пьотровски, преговаря с бразилски гранд за опитен халф

Сега дойде, а бърза да си ходи: Новата звезда на Берое напуска клуба

Илиана Раева: Наско ще се бори докрай за любимия си Левски

Наско Сираков провел среща с евентуалния нов треньор на Левски?

След спечелената титла: Лудогорец вкарва свежи пари в касата на Левски

Спорт по телевизията днес – 13 май 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ