Свиваме бюджета за коледни подаръци

10320
Свиваме бюджета за коледни подаръци

С 10% по-малко ще бъде потреблението на дрехи и обувки по коледните и новогодишните празници. Това прогнозират от Българска ритейл асоциация. От бранша отчитат свиване на потреблението и ограничаване на бюджета за подаръци, съобщи TV7.

Кризата направи българина по-разумен при управление на бюджета си. Приоритет в разходите е храната и консумативите, а дрехи и обувки купува, когато има нужда от тях.

От бранша очакват по празниците подаръците да бъдат по-символични и по-практични. Хората имат ограничен бюджет и са готови да правят компромис с качеството. Дрехите не са приоритет в разходите на никое домакинство, добавя Крос.

Дребните търговци признават, че търпят загуби и от магазините за дрехи втора употреба, но са съгласни, че клиентът определя пазара.

Само преди дни от НСИ съобщиха, че средно с 14,5% са нараснали доходите на българските домакинства през периода юли-септември спрямо същите три месеца на изминалата година.

Ройтерс: Хиляди казаха на ГЕРБ да си ходи

Хиляди български граждани излязоха на един от най-големите за последните години антиправителствени протести заради тежката ситуация в и...

Според информацията на института общият доход средно на лице от домакинство юли-септември 2012 г. е 1 120 лв. (373 лв. средно на лице на месец).

Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков коментира, че само за последните три години България настига Гърция по доходи, а след 4-5 години средният българин ще е по-богат от средния грък.

Редактор: Евгения Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com