Пеевски вече контролира почти изцяло "Техномаркет"

4684
Пеевски вече контролира почти изцяло "Техномаркет"
Снимка: БГНЕС

Депутатът и притежател на безброй бизнеси Делян Пеевски окончателно сложи ръка на "Техномаркет България". Това става ясно от справка в Търговския регистър.

Оказва се, че на проведено на 30 май извънредно общо събрание е назначено ново ръководство на веригата. Начело застава Рангел Генчев, директор "Финанси и контрол" в завода за консумативи за цигарената индустрия "Юрий Гагарин", където депутатът държеше значителен дял.

КЗК одобри светкавично продажбата на свързван с Пеевски строителен гигант

За само десетина работни дни Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) одобри сливането между два от строителните гиганти в България -...

В борда на директорите влизат още 78-годишният Александър Георгиев, който през последните месеци беше назначен за управител на всички притежавани от бизнесмена дружества, както и адвокатът Гено Андреев, който е в една кантора с близкия до Пеевски адв. Александър Ангелов. Гено Андреев е избран и за председател на съвета на директорите, съобщава ClubZ.

От предишното ръководство на "Техномаркет" в съвета на директорите остават Евгений Гълъбов, който запазва позицията си на втори изпълнителен директор и представляващ дружеството, както и Цветан Фидански.

От документите, представени в Търговския регистър става ясно, че притежаваната от Пеевски компания "НСН Инвестмънт" вече е собственик на 72,65% от капитала на "Техномаркет България". Още подробности по темата прочетете в Expert.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика