Audi показа автомобил без волан и педали

30045
Audi показа автомобил без волан и педали
Снимка: Audi

В навечерието на автосалона във Франкфурт германският производител Audi разкри новия си концептуален модел Aicon, който е лишен от традиционните автомобилни елементи – волан и педали. Автомобилът трябва да демонстрира техническия потенциал на марката, като някои от неговите компоненти ще бъдат използвани да бъдещите машини на Audi.

Луксозната машина е с 4 места – 2 отпред и 2 отзад и с дизайн на екстериора и интериора, които трябва да станат напълно обичайни за моделите на марката. На външен вид моделът изглежда впечатляващо. Дължината му е 5444 мм, широчината – 2100 мм, височината – 1506 мм, а разстоянието между две оси – 3470 мм. Това е 240 мм повече отколкото при удължената версия на флагмана на марката A8. Освен това концептът е получил и огромни 26-цолови колела.

Audi променя имената на моделите си

Компанията Audi обяви въвеждането на нова система за имената на своите модели. Различните модификации ще получат цифрови обозначения, к...

Традиционната оптика отсъства както отпред, така и отзад. Те са заменени с цифрови повърхности, съдържащи хиляди триъгълни пикселови сегменти. Това решение позволява широки възможности за визуализация на различната информация, както и излизането на изображения на графиките и анимацията във всеки възможен цвят. Дългите светлини са премахнати, тъй като автопилотът не се нуждае от тях. А ако пътниците напуснат колата по тъмно, те ще бъдат съпровождани от дрон, който да осветява пътя им.

Достъпът до салона е улеснен благодарение на отварящите се в различни посоки врати и отсъствието на стойка между тях. Отпред са поставени две седалки, които могат да се преместват до 50 см назад и да се завъртат на 15 градуса, а отзад има диван, на който могат да се разположат още двама души. Обемът на багажника е 660 литра.

Няма и уреди за управление, като по периметъра е разположен приборен панел. Взаимодействието между автомобила и пътниците се осъщестява чрез електронен асистент, разпознаващ пасажерите. Той активира техните персонални настройки, които засягат работата на климатичната система, на осветление, на позициите на седалките и др.

Силовият агрегат се състои от 4 електромотора, които се захранват от блок акумулатори, разположени под пода. Комбинираната мощност е 349 к.с. (260 кВт) и 550 Нм въртящ момент. Двигателите са поставени на всяко колела и така се получава система 4х4. Само с едно зареждане Audi Aicon ще изминава между 700 и 800 км, като батериите могат да се пълнят до 80% само за 30 минути. Има и система за безкабелно зареждане.

Студенти направиха впечатляваща Skoda

Чешкият производител Skoda представи нов концептуален седан с 2 врати, който е разработен от група студенти от техническото училище към...

Концептуалният модел разполага с иновационно пневматично окачване, които воже да осигуря плавно придвижване независимо от качеството на пътя. Електрическите актутароти на всяко колела активно неутрализират крена при завиване, ускоряване и спиране. Системата за рекуперация на енергията при спиране зарежда батериите по време на пътуване.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Ford предложи конкурент на Tesla Model Y в Европа

Всички победители в конкурса „Световен автомобил на годината" се оказаха електрически

Защо е опасно да се зарежда автомобил с включен двигател

5 автомобилни компании отказаха да спасят застрашен от фалит производител

Популярна автомобилна компания произведе своя последен дизелов автомобил

Руски производител регистрира търговското име „Волга“

3 неща, които са забранени при поставянето на летни гуми

Audi пенсионира суперколата си

За първи път от 20 години в света има нов лидер по продажби

Вижте как се произвеждат колите на Tesla (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com