Автомобилни заводи в Европа възобновяват работа

9823
Автомобилни заводи в Европа възобновяват работа
Снимка: Volkswagen Slovakia

Кризата с коронавируса продължава, но някои автомобилни производители в Европа се готвят да отворят заводите си, които бяха спрени заради пандемията. Първи това ще стори Volkswagen, който предвижда възобновяване на работа на предприятията в Цвиккау (Германия) и Братислава (Словакия) през периода 20-24 април, съобщиха от прес-службаата на VW Group.

Малко след това – от 27 април до 1 май ще отварят и други фабрики на компанията – в Германия, Португалия, Испания и САЩ. В същия период трябва да заработи заводът в Калуга (Русия), където се сглобяват VW Polo, VW Tiguan и Skoda Rapid. Не се съобщава обаче какво ще се случи с другата фабрика на VW Groip в Русия. Тя е в Нижни Новгород, като там се сглобяват Skoda Karoq, Skoda Octavia и Skoda Kodiaq.

Бъдещето на основна икономика в Европа е под заплаха

Производството на нови автомобили в Германия през 2019 г. е достигнало най-ниската си точка, което поставя бъдещето на тази основна за ...

Всъщност, възстановяването на дейността на германския производител стартира още преди дни – на 6 април, когато заводите, изготвящи допълнително оборудване и компоненти за VW Group в Брауншвайг и Касел, започнаха работа. На 8 април дейността си възстановиха фабриките в Залцгитер, Хемниц и Хановер (Германия), както и тази в Полша. А в Китай вече работят 32 от общо 33 завода на VW Group.

Други производители също се готвят за възстановяване на работа. Toyota обяви, че нейното предприятие във Франция ще отвори на 22 април, а ден по-късно същото ще се случи и със завода в Полша. На 4 май трябва да започнат да работят фабриките на японската компания в Турция, Чехия и Великобритания.

В началото на следващата седмица ще заработи заводът на Hyundai в Чехия, като първоначално ще се използват само половината му мощности. Същото ще се случи и с фабриката на Volvo в Торсланда (Швеция). Очаква се, по това време дейността си да възстанови и предприятието на Dacia в Питещи (Румъния). А в началото на май работа ще възобнови и фабриката на Ferrari в Маранело (Италия).

 

Volkswagen губи по 2 млрд. евро на седмица

Безпрецедентното решение на Volkswagen да замрази производство във фабриките си от двете страни на Атлантика струва на автомобилния про...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com