BMW представи възроденото Z4

2282
BMW представи възроденото Z4
Снимка: BMW

Германският производител BMW представи концептуален роудстър, по чиито мотиви ще бъде създаден напълно нов сериен модел. Откритият автомобил се казва Z4 Concept, като ще се появи на пазара през 2018 или 2019 г. Той представлява естествено продължение на оригиналния Z4, чието производство приключи през 2016 г.

В концептуалния роудстър BMW залага на новия си стил на дизайна, който дебютира при наскоро показаното купе 8-Series. При него се залага на комбинация от класически стил и някои новости. Предната част обаче отново прилича на акула, което е една от отличителните черти на моделите на баварците. На очи се набиват и „неправилните” пропорции на колата – салонът е приближен към центъра на колата, докато при старото Z4 бе по-близо до задната ос.

BMW подготвя две изненади за месец

Компанията BMW ще предложи на автомобилния свят два напълно нови модела в следващия месец. Единият ще бъде представен по време на автом...

Интериорът на модела е лесно разпознаваем, но и в него има нови елементи като оригинален селектор за смяна на предавките, като и нова мултимедийна система. Приборите представляват комбинация от виртуални прибори и стандартния уреди. Все пак се очаква в серийния модел интериорът да бъде значително опростен. Показаният прототип също така е без покрив, но роудстърът, който ще се появи на пазара, ще има такъв.

По предварителна информация, серийният модел ще се предлага поне в 3 модификации- sDrive20i, sDrive30i и M40i. В първия вариант Z4 ще получи бензинов двигател с 4 цилиндъра и обем 2,0 литра, който ще се развива 197 к.с., а във втория 3,0-литров бензинов мотор с 6 цилиндъра с 252 к.с. Най-мощният вариат ще разполага с 3,0-литров агрегат с 340 к.с.

На по-късен етап ще излезе и чистокръвна М-версия, при която същия този мотор ще разполага с 370 к.с. Всички модификации ще бъдат със задно предаване, като скоростните кутии са две – 6-степенна механична и 8-степенен автомат.



Едновремено с BMW Z4 на пазара трябва да излезе и идентичен модел на Toyota, за който японците възраждат името Supra. Двете коли са разработвани едновременно, но този на Toyota ще бъде купе.

 

Puritalia 427 е модерна интерпретация на Shelby Cobra

Италианската компания Puritalia Automobili представи готовия вариант на роудстъра 427, появата на който бе обявена още преди 3 години. ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com