X
 
 

Bugatti пуска на пазара най-бързия сериен автомобил

2011 1
photo of Bugatti пуска на пазара най-бързия сериен автомобил
Снимка: Bugatti
Само преди дни Bugatti постави световен рекорд за скорост сред серийните автомобили, след като специално подготвен Chiron успя да развие 490,48 км/ч на трасето "Ера Лесинг", което всъщност представлява тестови полигон на концерна Volkswagen.

Постижението е с 40 км по-добро от това на предишния световен рекордьор Koenigsegg Agera RS, но предизвика доста спорове, въпреки че беше измерено с техника на независимата агенция за контрол на превозните средства в Германия - TUV. Проблемът в случая е, че за рекорда в Bugatti не използаха сериен Chiron, а преработен автомобил.

Bugatti шокира Женева с още по-скъп Chiron

Компанията Bugatti използва автосалона в Женева, за да представи нова модификация на хиперколата си Chiron, която ще получи добавка Spo...

Оказа се, че френският производител е тръгвал по обратния път - докато останалите компании първо правят кола, а после гонят рекорда, в Bugatti първо подготвили автомобил, който след това ще излезе в серийно производство. Такъв именно е случаят с преработения Chiron, който ще се появи на пазара под името Super Sport 300+ (цифрите означават бързината на хиперколата в мили).

Нещо повече - първата бройка от модела, с която беше постигнат рекорда, вече е продадена. Това е станало на мероприятие в Мюлсхайм (Франция), където се намират централата и фабриката на Bugatti. На събитието президентът на компанията Стефан Винкелман е разкрил, че ще бъдат произведени общо 30 бройки от Bugatti Super Sport 300+, като всяка от тях ще струва минимум 3,6 млн. евро.

Под капака на модела е стандартният за Chiron двигател W16 с обем 8,0 литра и 4 турбини. Неговата мощност обаче е увеличена от 1500 на 1600 к.с. Освен това Super Sport 300+ ще получи специални джанти, удължена задна част и модернизирани брони. В салона ще има само една седалка и каркас за безопасност, но по желание на клиента ще може да се добави и второ кресло. Купувачът ще може да избира и от няколко цвята.

 

Bugatti Chiron става хибрид

Новата хиперкола на Bugatti – Chiron, ще се появи в хибридна модификация. Това съобщи шефът на компанията Волфганг Дюрхаймер, цит...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
    До тъпанарите на Актуално.Собственик и производител на Бугати е Фолксваген и фабриката е във Германия. Престанете да пишете глупости ,-/френският производител на Бугати /.