Bugatti разкри какъв ще е наследникът на Chiron

1430
Bugatti разкри какъв ще е наследникът на Chiron
Снимка: Bugatti

Френската компания Bugatti Automobiles обяви, че ще представи напълно нов модел през 2024 г. и ще го пусне в производство през 2026 г. Освен това производителят на хиперколи смени главния си дизайнер - пенсиониращият се германец Ахим Аншайд беше заменен от 44-годишния британец Франк Хейл.

Хиперколата Bugatti Chiron, оборудвана с легендарния 8,0-литров W16 двигател с четири турбокомпресора, се произвеждаше от 2016 до 2022 г., като последният екземпляр беше уникалният Chiron Profilee, слязъл от конвейера през февруари тази година и продаден на търг на RM Sotheby's за 9 792 500 евро. Освен това на платформата Chiron бяха пуснати няколко отделни модела, включително Divo, La Voiture Noire, Centodieci и Mistral.

Bugatti нае космодрум за клиентите си (ВИДЕО)

Френският произодител Bugatti организира събитие за собствениците на хиперавтомобили Chiron, което те ще помнят дълго време. За целта б...

Представен миналия август, Bugatti W16 Mistral беше последният, който използваше платформата Chiron и двигателя W16, така че сега инженерният и дизайнерски екип на Bugatti може да се съсредоточи изцяло върху новия базов модел, чието име все още се държи в тайна.

Дизайнът на бъдещата кола вече е завършен и главният дизайнер на Bugatti - Ахим Аншайд, може лесно да се пенсионира и да направи място на по-младия си колега Франк Хейл. Аншайд обаче ще продължи да поддържа връзка с компанията като съветник на Мате Римац, главен изпълнителен директор на съвместното предприятие Bugatti Rimac.

В официалното прес-съобщение не се казва нищо за техническите особености на наследника на Chiron, но според британското издание Autocar неговата хибридна задвижваща система ще бъде изградена около V8 бензинов двигател. Пълният преход към електрическа тяга е следващият етап в историята на Bugatti, като той ще стане факт след 2030 г.

За хибридния суперавтомобил са разработени напълно ново шаси и каросерия. Ще има приемственост в дизайна с Chiron, новият модел ще има по-атлетични пропорции. В кабината не се очакват радикални промени, но ще има централен мултимедиен екран (Chiron нямаше такъв). И, разбира се, новото Bugatti ще бъде малотиражно и много скъпо - заинтересованите клиенти ще трябва да платят около 5 млн евро, което е 2 пъти повече, отколкото струваше Chiron.

Колко струва притежаването на Bugatti Chiron (ВИДЕО)

Покупката на кола е само част от разходите, когато става въпрос за притежаване на превозно средство. Автомобилите се чупят, изискват ре...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com