Как да се справите с жегата в автомобила през лятото

1283
Как да се справите с жегата в автомобила през лятото
Снимка: iStock

Пътуванията играят голяма роля в летните забавления. Но вредните слънчеви лъчи, съчетани с непоносима жега, могат да нанесат поражения на вашия автомобил. Ето няколко начина да поддържате инвестицията си в отлично състояние дори под ударите на нестихващото слънце:

1. Насрочете профилактика на климатика, охладителната система, ремъците и маркучите и не забравяйте да сменяте редовно маслото си. Въпреки че цялостната профилактика може да изглежда скъпа, в дългосрочен план тя е по-достъпна, отколкото да се справяте с неочаквано събитие, като скъсан ремък, в неудобен момент.

2. Поддържайте оптимално налягане в гумите. Провере посочените препоръчителните стойности на налягането в гумите за различни скорости и натоварвания. Изключително важно е да се уверите, че гумите ви са правилно сложени, подравнени и сменени при необходимост. Не забравяйте да проверите и резервната си гума!

Как да се справите с необичайната жега, без да навредите на здравето си

3. Инвестирайте в калъфи за седалки. Калъфите за седалки предпазват оригиналната тапицерия от увреждане от слънцето, драскотини, разливи и петна, и се сменят лесно. Калъфите за седалки се предлагат в голямо разнообразие от цветове и материи, но имайте предвид, че по-светлите цветове и естествените влакна са склонни да остават по-хладни на пряка слънчева светлина, отколкото по-тъмните, гладки повърхности като винил или кожа.

3. Нанасяйте восък на виниловите кабриолети, за да предотвратите отлепването, избледняването и напукването им. С широката гама продукти на пазара можете да избирате от достъпни и удобни продукти в местния магазин за автомобили или от органични, екологични варианти, достъпни онлайн.

4. Паркирайте на сенчести или покрити места колкото е възможно по-често. Най-добрият начин да предотвратите щетите от слънцето е да го избягвате възможно най-често. Ако паркирането в постройка или под навес не е възможно, оглеждайте се за места, които могат да осигурят известна защита от слънцето, дори ако това означава малко допълнително ходене.

Жените си избраха „Автомобил на 2023 година“

Електрификацията постепенно превзема автомобилната индустрия, а поредното доказателство за това е резултатът от традиционния конкурс &b...

Как да оцелеем в ненормалната жега

ЗАЩИТА НА НАЙ-ЦЕННОТО ВИ: ВАС И ВАШЕТО СЕМЕЙСТВО

Вредното въздействие на излагането на слънце върху кожата ни е добре известно и всички знаем колко е важно да се покриваме и да използваме слънцезащитни продукти, когато планираме да бъдем навън за дълъг период от време. Но повечето от нас никога не се замислят за потенциалните увреждания от слънцето, които можем да получим при продължително пребиваване в автомобил. Проучванията показват, че децата са най-податливи на слънчеви изгаряния и топлина. Ето няколко неща, които трябва да имате предвид, преди вие и вашето семейство да тръгнете на път:

Никога не оставяйте дете или животно в автомобил без надзор, дори и за кратко време. Това е особено важно, когато летните горещини могат да накарат температурата в автомобила да достигне до 180 градуса. Малките деца и животни са по-малко толерантни към екстремни температури, затова не забравяйте да ги предпазите и да ги охладите. UVA лъчите, за разлика от UVB лъчите, са в състояние да проникнат през стъклото. Пластмасовото междинно покритие, което се прилага към предните стъкла (което предотвратява счупването им), поглъща по-голямата част от UVA лъчите, но страничните и задните стъкла предлагат слаба защита.

Ако искаш да се спасиш от ЖЕГИТЕ на мига, направи ето това и въпросът е решен

Отромен джип обърка спортна кола с бордюр (ВИДЕО)

Яркочервен Chevrolet Corvette явно не беше достатъчно видим на пътя за възрастен шофьор на Honda Pilot. За секунди огромен двутонен кро...

Докато UVB лъчите причиняват слънчево изгаряне, UVA лъчите проникват дълбоко под кожата, причинявайки увреждания, стареене и кафяви петна. Децата, особено в обърнати назад детски седалки, са изложени на по-висок риск от увреждане от UVA лъчите, тъй като те често седят на незащитени места. Добре е да нанасяте слънцезащитен крем върху голата им кожа преди дълги пътувания с кола. Когато търсите слънцезащитен продукт, купувайте широкоспектърен лосион, който предпазва както от UVA, така и от UVB лъчи. Затъмняването на прозорците осигурява допълнителна защита, като същевременно запазва автомобила ви по-хладен и предпазва интериора. За по-достъпен вариант има редица екрани и сенници за прозорци, които осигуряват същото количество облекчение и могат лесно да се преместват от едната страна на другата.

ЗАПАЗЕТЕ ПРОХЛАДАТА СИ 

Когато наближи лятото, започваме да планираме ваканция, семейно прекарване на плажа или възможност да избягаме и да се насладим на природата. Но с повишаването на температурите е важно да намерим начини да се разхладим, без да губим средства. Ето няколко прости и практични идеи, които могат да ви помогнат да се справите с жегата:

Няколко нестандартни начина да се преборим с жегата

- Носете свободни и удобни дрехи в светли цветове и от ефирни материи.

Как да се справите с изпотяването на прозорците в колата

По правило стъклата на автомобила се замъгляват, когато температурата в салона е близка до тази навън. Влажността в купето се дължи на ...

- Останете хидратирани, като пиете вода и сок.

- Избягвайте горещи храни и помислете за по-хладни варианти като плодови или градински салати.

- Настройте климатика си на рециркулация. Това не само поддържа въздуха по-хладен, но и улеснява автомобила ви при поддържането на желаната температура.

- Помислете дали да не пътувате в по-спокойните сутрешни и вечерни часове, и да намерите убежище вътре, когато слънцето е най-опасно (10-16 ч.).

Източник: Geico

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com