X
 
 

Новият мотор на Chevrolet дебютира на ретро-купе

1890 0
Новият мотор на Chevrolet дебютира на ретро-купе
Снимка: Chevrolet
Един от основните експонати на компанията Chevrolet на стартиралото в Лас Вегас изложение за тунинг-автомобили - SEMA, е концептуалният модел Chevelle Slammer, построен на базата на масъл-кара Chevelle от 1969 г. Класическият автомобил обаче е оборудван с най-съвремения и технически модерен мотор Chevrolet Performance - 6,2-литров V8 със заводски индекс LT376/535.

Това всъщност представлява усъвършенствана версия на агрегата LT1, който се поставя на моделите Corvette Stingray и Camaro SS. След доработка на разпределителния вал и на главите на блока на цилиндрите мощността на двигателя е увеличена от 466 на 535 к.с. Моторът се съчетава с 4-степенна автоматична трансмисия SuperMatic 4L75-E, която може да се справи с максимален въртящ момент от 881 Нм.

Динамичните характеристики на купето засега не се съобщават. Концептуалният модел е получил модернизирано шаси, пневматично окачване, 18-цолови джанти отпред и 20-цолови отзад, както и специални спирачни механизми и спортни кресла от новия Chevrolet Camaro. Така на външен вид машината е напълно узнанаваема, но от компанията твърдят, че като цяло по нея има стотици изменени на интериора и екстрериора.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители