Новостите на Skoda на автосалон „София 2017”

11422
Новостите на Skoda на автосалон „София 2017”
Снимка: Sofia Motor Show

Новият компактен SUV Skoda Karoq е основната премиера на щанда на марката на Автомобилния салон в София. Високопроходимият модел идва като наследник на модела Yeti, като целта му е впечатли с авантюристичния си дух и забележителни качества. Напълно новият компактен кросоувър изпъква с динамичния си дизайн и с многобройни кристални елементи.

Моделът предлага сериозно пространство в интериора и багажното отделение, нови полезни асистиращи системи, изцяло LED-предни светлини и за първи път при Skoda - дигитално табло за управление.

Skoda повежда инвазията на VW Group на нови пазари

Концернът Volkswagen ще навлезе ударно в Индия и на още няколко бързо растящи пазари, като основна роля за това ще играе компанията Sko...

Новият Karoq ще бъде достъпен с пет двигателя с мощност от 115 до 190 к.с., четири от които са напълно нови. Всички са с турбокомпресор и директно впръскване, старт-стоп технология и система за рекуперация на спирачната енергия. Агрегатите са съчетани с 6-степенна механична предавателна кутия или 7-степенна автоматична DSG с двоен съединител. Като опция е налично и задвижване 4x4.

В новата Skoda Karoq, по традиция за марката, са внедрени куп хитроумни решения, като системата за плъзгане напред-назад на задните седалки VarioFlex и електрическата багажна врата, която може да се отвори или затвори отвътре, чрез бутон в интериора.

На автомобилното изложение в столицата посетителите могат да разгледат и новата Octavia RS 245 – най-спортния модел в гамата на чехите. Най-бързата Skoda сега става още по-мощна, по-динамична и носи още повече емоции във всекидневието, защото този спортен автомобил не прави компромиси нито с комфорта на возене, нито с обема на багажника и всичко друго, от което се нуждаем в колата си всеки ден. Същевременно новият топ вариант осигурява мощност от 245 к.с. и позволява ускорение от 0 до 100 км/ч само за 6,6 секунди.

Иновативната система за осветеност осигурява още по-безопасно шофиране, а благодарение на вградения Wi-Fi хотспот, всички на борда на Octavia RS 245 могат да са постоянно онлайн. Множество асистиращи системи допринасят за повече комфорт и безопасност по време на пътуване. Капацитетът на вътрешното пространство и на багажника си остава ненадминат за мащабите на компактния сегмент.

Автосалон "София 2017" ще счупи куп рекорди

65 фирми-изложители с над 300 експоната очакват посетителите на Международния автомобилен салон София 2017 година от 14-ти до 22-ри окт...

На щанда на Skoda са изложени също и обновените моделите Citigo, Rapid, Rapid Spaceback, Octavia и Octavia Combi, както и Fabia Monte Carlo, Fabia Combi, и разбира се новият 7-местен високопроходим модел Kodiaq. За почитателите на спортния лукс флагманът Superb е в специална версия Sportline с атрактивния цвят Dragon skin.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com