Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новото Audi Q3 става поредната жертва на даунсайзинга

13 декември 2016, 11:00 часа • 2271 прочитания

Компанията Audi подготвя смяната на поколенията на популярния си кросовър Q3. Освен че ще бъде изграден на нова платформа, моделът ще получи и най-компактните двигатели в цялата си история.

Следващото Audi Q3, напълно очаквано, ще бъде изградено на модулното шаси MQB на концерна Volkswagen AG. В компанията смятат да се възползват от всички приемущества на тази архитектура, като ще увеличат пространството в салона и ще могат да използват 3-цилиндрови двигатели.

Според изданието Auto Express, в Audi ще заложат на 1,0-литров бензинов двигател и на 1,4-литров дизел. По-вероятно е на старта на продажбите на новото Q3 да се предлага само една от двете модификации, а втората да се появи на по-късен етап.

Кросовърът ще получи и два варианта на 2,5-литровия агрегат, с който ще бъдат снабдени топ-версиите на модела. При най-мощната – Q3 RS, двигателят ще развива 400 к.с. В Audi готвят и „междинна” модификация – S, при която същият мотор ще разчита на 340 к.с.

За бъдещето Q3 са предвидени и поне 2 хибридни версии, като техните агрегати ще могат да се зареждат от електропреносната мрежа. Тези автомобили ще бъдат насочени към пазара в Китай.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес