X
 
 

Оригинална Cobra се продава за повече от 2 млн. долара

1856 0
photo of Оригинална Cobra се продава за повече от 2 млн. долара
Снимка: RM Sotheby's
Един от най-забележителните автомобили в историята – превърналата се в легенда 427 S/C Cobra, е изложен на търг и се очаква да бъде продадена за огромна сума. Машината има шаси № CSX 3040, като е най-добре запазеният екземпляр от целия тираж на модела. Досега тя е имала четирима собственици, които са се грижили старателно за нея.

Експертът по автомобили Cobra – Майк Маклъски, е провелил състоянието на колата и най-вече нейната автентичност. Той е категоричен, че автомобилът е перфектно състояние, а каросерията, двигателят, трансмисията и салонът са оригиналните.

Британци възродиха легендата AC Cobra

Легендарната британска марка AC Cars публикува снимки на модернизирания спортен модел Cobra, който ще се появи на пазара през 2017 г. С...

Все пак се отбелязва, че 7,0-литровият V8 мотор, развиващ (както личи и от името) 427 к.с., e бил почистен по време на работите по възстановяването на колата. Електрическата система също е напълно нова, но като цяло тази 427 S/C Cobra разполага с отлично настроено шаси и остро кормилно управление.

Автомобилът е оборудван с изпускателна система и резервоар от състезатална кола, но е сертифициана за управление по обществени пътища. Организаторът на аукциона – къщата RM Sotheby's, планира да получи мегду 2,0 и 2,4 млн. за машината. Търгът ще се проведе на 18 януари.

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално