X
 
 

Отказът от двигателите с вътрешно горене ще е по-рано от очакваното

4108 4
photo of Отказът от двигателите с вътрешно горене ще е по-рано от очакваното
Снимка: Auto Mail
Британското министерство на транспорта разглежда възможността за изтегляне на въвеждането на забраната на автомобилите с двигатели с вътрешно горене от 2040 на 2035 г. Ако това решение бъде прието, то в Обединеното кралство продажбите на традиционни автомобили ще бъдат прекратени след 15 години.

Засега всичко това е само проект на властите, но като се има предвид колко сериозно те се отнасят към този въпрос, вероятно проектът ще бъде приет. Неговата идея е, Великобритания да стане напълно независима от петролната индустрия, като едновременно с това направи огромен технологичен пробив.

Франкфурт трябва да забрани дизеловите автомобили

Административният съд във Висбаден прие постановление, според което властите на град Франкфурт трябва да забранят движението на дизелов...

Преминаването на чиста електроенергия няма да стане веднага, уверяват властите във Великобритания. Дори след въвеждането на забраната през 2035 или 2040 г. продажбите на хибридни автомобили ще продължат, но този тип превозни средства ще бъдат облагани с допълнителни данъци и това ще увеличи значително тяхната цена.

И други държави в Европа се готвят за подобно нещо. В Норвегия, например, вече повече от половината нови коли са електрически или хибридни, а Холандия е лидер по брой зарядни станции на всеки 100 км път в страната. В момента там има зарядно устройство на всеки 19,3 км. За сравнение, в САЩ има по 0,9 станции на всеки 100 км път.

Постепенно влиза в сила и забраната на бензина. Например, в редица китайски градове не можете да срещнете скутери с бензинови двигатели, а само електрически. В Амстердам от 2020 г. ще бъде забранено движението на дизелови машини на повече от 15 г. А от 2022 г. от употреба ще излязат и автобусите на градския транспорт с дизелови двигатели.

 

Германия обяви 2030 г. за край на дизела и бензина

През миналата година правителството на Германия подписа Парижкото споразумение за климата, според които всяка държава е длъжна да намал...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 4 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Като се има предвид, че повечето електричество в света все още се добива чрез горене на въглища... Не ми е ясно, каква ще е ползата от всичко това.
 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Към шестък 231 февруари се очаква
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Ха - ха, още не са приключили с настоящия Brexit, а вече планират нов. Пак ще гледаме сеир!
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Чудесно, няма лошо, адмирации! Но когато това стане факт в Британия, какво ще прави Същата с Полша, България и т.н., които ще си горят ниско-калорични въглища до края на 2050-те, както е тръгнало. Ще им налага санкции, ще бомбардира ТЕЦ-овете Им. Да, 1/10 от държавите по света ще са пример, и ще забранят ДВГ-тата, но останалите 9/10 от държавите ще си горят гуми и пръст, та пушек ще се вдига.
missing image
Изложба за развитието на предизборната агитация подготвят в Добрич

Във фонда на Регионалния исторически музей в Добрич се съхранява изключително богата колекция от предизборни материали от най-ново време, съобщават...