X
 
 

Първият сериен безпилотен автомобил излиза догодина

3577 0
Първият сериен безпилотен автомобил излиза догодина
Снимка: CNET
Националната администрация за безопасност на движението на пътищата на САЩ  (NHTSA) и ръководството на автомобилния производител General Motors обсъждат създадено от концерна автономно превозно средство и съвсем скоро ще стане ясно, дали то ще получи разрешение за движение по обществени пътища.

Според представителя на NHTSA - Джеймс Оуенс, решението ще бъде взето още в началото на 2020 г., като то ще бъде "историческо, тъй като се очаква първият в историята на автомобилната индустрия автономен автомобил да бъде сертифициран и да поучи разрешение за серийно производство".

Jaguar превърна I-Pace в безпилотен автомобил

Компанията Jaguar представи безпилотен автомобил, изграден на базата на електрическия кросоувър I-Pace. Премиерата на машината се състо...

Ръководството на GM вярва, че концернът ще получи такова разрешение. Генералният директор на производителя Мери Бара се е срещнала с министъра на транспорта на САЩ - Илейн Чао, за да обсъдят въпроса, като по време на разговорите е станало ясно, че все още има няколко сериозни препятствия, преди автономните автомобили да излязат на обществените пътища.

Допълнителен проблем са няколко петиции от граждани на  САЩ, подадени до NHTSA, в които се настоява да бъде доказано, че автономните автомобили са толкова безопасни, колкото и превозните средства, управлявани от хора.

Ако правителството на САЩ ходатайства в полза на GM, това ще позволи на компанията да произведе 2500 автономни автомобила, които ще бъдат използвани за тестове в реални условия. Част от тях ще бъдат таксита.

 

Безпилотните коли ще превземат пазара през 2025 г.

Обемът на световните пазари на безпилотни превозни средства през 2025 г. ще достигне 84 мллрд. щатски долара. По това време автономните...

 

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално