Renault-Nissan върви към №1 в света по продажби

4554
Renault-Nissan върви към №1 в света по продажби
Снимка: Renault-Nissan

През последните някоко години свикнахме битката за най-голям производител в света да се води между Toyota и Volkswagen Group. През 2016 г. германският концерн завърши начело, като сега се опитва да защити позицията си. В борбата обаче сериозно се намеси още един претендент – концернът Renault-Nissan, който има всички шансове да се изкачи на върха в края на годината.

Това стана ясно, след като трите концерна публикуваха финансовите си отчети за месец май. От тях се вижда, че френско-японският алианс е успял да запише най-голям ръст на продажби в сравнение с миналата година – 12,5%, като това се дължи до голяма степен на прибавянето на резултатите на компанията Mitsubishi, чийто контролен пакет акции бе купен от Nissan през есента

Daimler и Renault-Nissan разширяват партньорството си

Два от водещите автомобилни алианса – Daimler и Renault-Nissan, обявиха разширяване на сътрудничеството си, което стартира през 2...

Все пак засега Renault-Nissan е на втора позиция с 897 947 продажби през май, като отстъпва минимално на Volkswagen Group – 898 700 автомобила (ръст от 3,1%). На трето място е Toyota с 849 330 реализирани на пазара нови автомобила (+1,4%).

Резултатите за петте месеца от годината отреждат първо място на Toyota с 4 375 682 продажби (+6,5%). Второто отново е за Renault-Nissan – 4 370 093 (+8,4%), докато Volkswagen е записал 4 234 900 реализирани нови автомобили (+0,1%).

Според експерти, изучаващи световните автомобилни пазари, е напълно реално Renault-Nissan да успее да задмине Volkswagen до края на годината, като това се дължи на отличното представяне на всички марки, влизащи в алианса. Увеличението на продажбите при Nissan е със 7%, при Renault - с 10%, при Mitsubishi - с 5%, при Dacia - със 7%, а при АвтоВАЗ в Русия – с 8%. Премиум-марката Infiniti покачва резултатите си с 24%, а възроденият бранд Datsun – с 2%.

На свой ред във Volkswagen се надяват, че ще успеят да удържат конкурентите си, като това трябва да стане с помощта на големия брой нов модели на марките от концерна. Volkswagen стартира продажбите на Arteon и на новата генерация на Polo, а предстои излизането на кросоувъра T-Roc. На свой ред Seat пуска на пазара Ibiza, който ще бъде последван от Arona. Чехите от Skoda ще помогнат с Karoq, а в Audi разчитат много на новото A8, чиято премиера предстои до дни.

Пазарът на нови автомобили продължава да расте

Продажбите на пътнически и търговски автомобили в световен мащаб са се увеличили с 8,9% през септември и са достигнали 8 385 000 единиц...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Байдън смята да наложи мита върху китайските електрически превозни средства

Mercedes се похвали с феноменално постижение на своето „кубче“

Изливане или изпомпване на маслото при смяна - кое по-добре?

Кога включването на круиз-контрол е опасно за водача?

Колко станции за зареждане са необходими в Европа?

Европа може да наложи мита до 55%, за да ограничи китайския внос на електромобили

Евтините електромобили: Китай е напът да промени картата на световното производство

Електрическа кола блъсна петима души на изложение в Китай (ВИДЕО)

Какво означават цветните ивици и точки върху гумите?

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com