Skoda повежда инвазията на VW Group на нови пазари

6853
Skoda повежда инвазията на VW Group на нови пазари
Снимка: Skoda

Концернът Volkswagen ще навлезе ударно в Индия и на още няколко бързо растящи пазари, като основна роля за това ще играе компанията Skoda. Доскоро германците разчитаха на партньорство с Tata Motors, но след като не успяха да постигнат съгласие по някои основни параметри, сътрудничеството между германския и индийския производители бяха прекратени.

Големият проблем се оказа платформата, на която трябваше да бъде изграден бъдещият достъпен (като цена) автомобил, предназначен за Индия и за други нови пазари. Предложеното от Tata шаси модулно AMP не отговаря на стандартите на Volkswagen, също се отнася и за остарялата платформа PQ25, използвана допреди някого години от Skoda.

ŠKODA KAROQ - традиция и иновации с чешки паспорт

Историята ни е научила да гледаме какво правят чехите. Защото от източноевропейските държави, тяхното културно наследство е отражение, ...

В същото време модулната платформа на Volkswagen Group – MQB, е прекалено скъпа, тъй като тя е адаптирана за хибриди и електромобили. А освен това отговаря и на всички европейски стандарти, които са в пъти по-високи от тези в Индия. Така нейното използване също става невъзможно от икономическа гледна точка.

В крайна сметка задачата е поверена на Skoda, която трябва да направи напълно нова платформа. Това призна пред журналисти по време на автосалона във Франкфурт шефът на чешкия производител Бернхард Майер. Според него, това няма да е никак лесно, тъй като автомобилите на новото шаси ще се продават не само в Индия, но и в други държави.

„Да, първата ни цел е да се укрепим на пазара в Индия, но не смятаме да спираме само дотам. Идеята ни е да продаваме тези автомобили и зад граница, което значи, че те трябва да отговарят на по-високи стандарти за качество”, коментира Майер.

Според него, има възможност за намаляване на разходите. Например, дори налагането на стари методи за производство на каросерии на автомобили, които в Германия отдавна не се използват, ще доведат до резултат, чието качество ще е по-високо от индийското. Освен това привличането на местни инженери и доставчици на оборудване от Индия ще излезе много по-евтино от използването на европейски специалисти и компании.

Volkswagen инвестира 20 млрд. евро в електромобили

До 2030 г. концернът Volkswagen ще инвестира 20 млрд. евро в разработката на автомобили с електрически и хибридни силови агрегати. Това...

Новата платформа най-вероятно ще получи името Eco, като първите автомобили на нея трябва да бъдат готови през 2020 г. Годишно се планира производството на близо 500 000 бройки. Колко от тях ще се изнасят и къде, все още не е определено.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com