Skoda разкри още от бъдещата мечка

2107
Skoda разкри още от бъдещата мечка
Снимка: Skoda

Компанията Skoda публикува изображения на новия си голям всъдеход Kodiaq, който предстои да се появи на пазара в началото на следващата година. Автопроизводителят от Млада Болеслав разкри частично модела през април, а се очаква официалната му премиера да се състои на автосалона в Париж през октомври.

Всъдеходът е кръстен на вид кафяви мечки, обитаващи едноименен остров в близост до южното крайбрежие на щата Аляска. Както обясниха от Skoda, тези животни се отличават с интелигентен характер, който съответства на миролюбивия и практичен имидж на марката. Затова и бъдещият кросовър със 7 места е кръстен на тях.

Новият модел на чехите ще получи платформата на удължената версия на Volkswagen Tiguan, както и неговите двигатели, развиващи между 150 и 220 к.с. Базовата версия на Kodiaq ще разчита на 1,4-литров бензинов мотор, а другият вариант на такова гориво ще бъде с 2,0-литров агрегат. Ще има и два дизела – 1,6-литров и 2,0 литров, като единият от тях ще бъде в основата и на хибридната модификация на модела.

Системата за задвижване на четирите колела ще се предага като опция. Клиентът също така ще може да избира между две скоростни кутии – 6-степенна механична и 7-степенна роботизирана с 2 съединителя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com