Стивън Сегал представи украинска амфибия на ток

10099
Стивън Сегал представи украинска амфибия на ток
Снимка: Streit Group

Актьорът Стивън Сегал е известен като поклонник на тежката бронирана техника. Холивудската звезда от 90-те години посети Международната изложба за отбранителна техника (IDEX) като официален представител на марката Streit Group, която има доста интересна история.

Канадската фирма е създадена от руския емигрант Герман Хуторов, като работи в ОАЕ от 2005 година. На изложбата IDEX тя представи четири нови бронетранспортьора, като сред тях е и първият гъсеничен електромобил под името Storm.

Лондон даде на Киев бронетранспортьори

Излезли от употреба бронетранспортьори Saxon, които са били на въоръжение в британската армия, са били доставени в Украйна, съобщи секр...

Специално тази машина е създадена в сътрудничество с украинската компания Highland Systems, която е предназначена както за военно, така и за гражданско използване, като именно тя се хареса на Сегал повече от всички останали.

"Дизайнът на Storm изглежда като смесица от Lamborghini и изтребител Stealth. Тази машина е великолепна, като има невероятни способности. Това е направо потресаващо. Ако трябва да избират, то бих взел именно нея за себе си", категоричен е 68-годишният актьор.

Разработката на прототипа на машината е стартирала преди 2 години в Киев, но е била прекратена заради недостиг на средства, както и заради възникнали технически проблеми. Тогава от Highland Systems са се обърнали за помощ към Streit Group и само 5 месеца по-късно първият образец от машината е бил напълно готов.

Задвижването на Storm става с два електромотора със съвкупна мощност 590 к.с. (въртящият момент на все от тях е 400 Нм). Има и още един електрически двигател с 200 к.с. и 1000 Нм, който отговаря за движението по вода. Акумулаторите на бронетранспортьора се зареждат от дизелов генератор.

Показаха изпитания на новия руски боен модул АУ-220М (ВИДЕО)

Кадри от изпитанията на управляемия боен модул АУ-220М показа руският военнопромишлен концерн "Уралвагонзавод". За първи път модулът...

На суша превозното средство развива 140 км/ч, а теглото му е 8 тона. Storm е оборудван с гумени гъсеници, които снижават съпротивлението в сравнение със стандартните стоманени вериги. Благодарение на техния натиск върху земната повърхност - 230 грама на квадратен сантиметър, Storm може да минава над мини, без да ги активира.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Как шофьорите масово „убиват“ колите си през пролетта

Peugeot е-2008 - увеличена мощност и подобрени маниери (тест-драйв)

Автомобилни концерни ще създават съвместно електрически превозни средства

Как да усетите, че на двигателя му е време за основен ремонт

Най-влиятелният автомобилен дизайнер почина на 85 години

Еуфорията около електромобилите спира, производителите забавят плановете си

Tesla за бедните ще се появи през 2026 година

Как да разберете, че окачването на колата ви е повредено

Електромобилите на Volvo ще се зареждат с 30% по-бързо

Стачка спря работа в завода, който Ford се опитва да продаде

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com