X
 
 

Volkswagen също се отказва от двигателя с вътрешно горене

2066 0
Volkswagen също се отказва от двигателя с вътрешно горене
Снимка: Volkswagen Motorsport
Германската корпорация Volkswagen започва постепенно преминаване от класически двигатели с вътрешно горене към електрически агрегати. Първата крачка в тази стратегия ще направи спортното подразделение на компанията - Volkswagen Motorsport.

Всички модели на подразделението вече се електрифицират, като производителят гони две цели. Първата е тестването на новите технологии преди поставянето им в серийни автомобили. А втората е рекламиране на електромобилите, като идеята е обществото да бъде подготвено за тяхното масирано навлизане на пазара.

Профсъюзите на VW блокират проекта за завод в Турция

Профсъюзите на работещите във Volkswagen Group ще блокират плана на германския производител за изграждане на завод за 1,3 милиарда евро...

От Volkswagen обявиха, че се отказват от участие в световния рали-шампионат (WRC) и от световния шампионат за туристически автомобили WTCC. Подразделението Volkswagen Motorsport ще съсредоточи усилия върху състезанията с електромобили в Пайкс Пийк (САЩ), Нюрбургринг (Германия), Гудууд (Великобритания) и Тянмъне (Китай).

Единственият модел с бензинов двигател с вътрешно горене, който ще се произвежда още известно време от спортното подразделение на марката е рали-болидът Polo GTI R5. В същото време производството на гражданската версия на Golf GTI TCR ще бъде прекратено.

В компанията са си поставили за цел през 2026 г. да бъде показан последният в историята на Volkswagen двигател с вътрешно горене. След него германската марка ще премине изцяло на електромотори за своите автомобили.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Дневен хороскоп за 9 декември
Дневен хороскоп за 9 декември

Овен Този понеделник не бъдете прекалено претенциозни към останалите. Сега може да изиграете картите си добре, но не очаквайте същото от останалите.  Телец Днес...