Бразилски мравояд, кокосов рак, боливийска мечка и индонезийски орангутан с Доминик Монахан на края на сезона на „Диви същества...“ по VIASAT NATURE

11621
Бразилски мравояд, кокосов рак, боливийска мечка и индонезийски орангутан с Доминик Монахан на края на сезона на „Диви същества...“ по VIASAT NATURE

“Диви същества“ е поредица за пътувания, която проследява експедициите на Доминик Монахан, актьор, известен с ролите си в сериала „Изгубени“ и „Властелинът на пръстените“. Той търси най-редките, впечатляващи и трудно-уловими същества в света.

В третия сезон на популярната поредица, Доминик Монахан изследва някои от най-отдалечените кътчета на екзотични страни по земното кълбо, сред които Боливия, Мадагаскар, Шри Ланка, Мозамбик, Филипините – докато търси най-големите, най-странните и най-застрашените живи същества.

Във всеки епизод на „Диви същества...“ по Viasat Nature в понеделник от 20:10 с повторение в петък от 21:00, Доминик отвежда зрителя в изпълнено с екшън търсене, докато проследява от близо някои от най-редките, понякога страховити, понякога застрашени същества на планетата.

В последните епизоди от сезона ще видите:

Епизод 10: Бразилия – Гигантски мравоядот 26 юни

След ден в шумотевицата на Сао Паоло, Дом се запътва към Пантанал в Бразилия – най-голямото мочурище в света. Той търси най-странното животно на Пантанал, гигантския мравояд. С 60-сантиментров език, който може да прихване 35 000 термита на ден, гигантският мравояд прилича на жива прахосмукачка. Като ползва едно ранчо за база, Дом претърсва Пантанал със самолет, лодка и на кон. Но да откриеш мравояд, пък бил той и гигантски, в такова обширно блато не е лесно.

Епизод 11 - Боливия – Мечкаот 3 юли

Дом се отправя към отдалечена обвита в мъгла гора в боливийските Анди. Той търси създание, което малцина са виждали или чували дори – мечката от Андите. По пътя си минава през безлюдни полета от сол, вулкани, изследва най-високата столица на земното кълбо – Ла Паз – и открива, че Боливия е една от най-разноликите страни в света.

Кралят на рибарите Али Хамиди

„Чудовищни шарани“ по Viasat EXPLORE е нещо като Top Gear на риболовните предавания, а Али Хамиди, англичанин от ирански пр...

Епиод 12 - Палау – Кокосов рак - от 10 юли

Дом се отправя с лодка през белите пясъци и тюркоазени води на Палау в търсене на най-голямото ракообразно в света – кососовия рак! С диаметър от 90 см кокосовият рак изглежда като нещо, изпълзяло от филм на ужасите. В Палау, обаче, Дом открива, че останки от Втората световна война - има японски самолети, заседнали в кораловите рифове, например – все още замърсяват тази тропическа идилия.

Епизод 13 - Индонезия - Орангутанот 17 юли

Дом сърфира по чудовищно големи вълни в Бали със сърф шампиона Калани Роб. Но след обаждане по спешност от приятел, той се отправя към Суматра, за да помогне в спасяването на един див орангутан. Тъй като домът им е застрашен от дървосекачи, Дом трябва да помогне за преместването на маймуните на ново място в отдалечена гора. В хода на спасителната мисия той се сблъсква с екзотичните пейзажи и богатата култура на Индонезия.

13 срещи с австралиеца Крис Хъмфри по Viasat NATURE

  Документалната поредица в 13 епизода с австралиеца Крис Хъмфри дебютира на 15 юни в 20:10 по Viasat NATURE Крис ще направи пря...

Виртуална джунгла, където можете да видите част от „Диви същества с Доминик Монахан“, можете да видите на http://wildthings.viasatnature.bg/

Истински любител на природата, Доминик развива още от ученическа възраст познания и любов към насекомите и влечугите, които запазва и до днес. В настоящия трети сезон Дом разширява търсенията си към още по-редки и неуловими животни - индийска кобра, летящ гущер, гигантски китови акули и лемурът Ай Ай от Мадагаскар са само няколко от съществата в списъка на му този път.

Монахан, който също е и продуцент на предаването, отвежда зрителя на пътешествие в такива прекрасни места като дъждовните гори на Бразилия, Амазонка, Индонезия. По пътя си, той попада на оживени локации, странни експерти и много животински видове, които обитават великолепно диви кътчета на нашата планета, като дори открива един напълно нов вид паяк, наречен на него – паякът Монахан (или Ctenus monaghani).

Епизодите се излъчват по VIASAT NATURE премиерно всеки понеделник от 20:10 часа с повторение в 23:45, както в петък от 21:00 и неделя от 16:30.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кино