Цензура в Холивуд за филма на Оливър Стоун за Сноудън

2100
Цензура в Холивуд за филма на Оливър Стоун за Сноудън
Снимка: Хермес

Най-голямото изтичане на данни в историята на САЩ, ала филмът „Сноудън“, който разказва това, за малко да не се появи в киното, тъй като според режисьора му Оливър Стоун всички големи американски филмови компании са го отказали.

„Сноудън“ проследява историята на бившия консултант в Агенцията за национална сигурност на САЩ Едуард Сноудън, който разкри мащабите на шпионските програми на разузнаването в САЩ, пише БГНЕС.

Сноудън създаде калъф за телефон, който показва кога данните от него се следят

Бившият сътрудник на американските тайни служби Едуард Сноудън създаде специален калъф за телефон, който може да показва кога мобилното...

Режисьорът Оливър Стоун, известен с острите си критики към американската политически върхушка, срещнал големи трудности да намери студио, което да заснеме филма.

Големите компании отхвърлиха проекта ми. Сценарият бе добър, бюджетът бе добър, кастингът също. Това положително бе автоцензура, смята режисьорът, който представи лентата си на международния фестивал Комик-Кон в Сан Диего. Според Оливър Стоун автоцензурата е сериозен проблем във филмовата индустрия и той пречи да бъдат разкрити много истини.

Независимата продуцентска компания Оупън Роуд Филмс накрая се съгласила да разпространи филма, чието излизане на екраните е предвидено за 16 септември в САЩ.

Оливър Стоун е закупил правата на книгата „Досиетата Сноудън“ (The Snowden Files) на британския журналист от в. „Гардиан“ и е използвал и книгата "Времето на октопода" на руския адвокат на Сноудън Анатолий Кучерена. Главната роля - на Едуард Сноудън - изпълнява Джоузеф Гордън-Левит.

Едуард Сноудън постоянно пребивава виртуално в САЩ

Бившият сътрудник на американската агенция за национална сигурност, Едуард Сноудън, който е издирван в страната си, и получи убежище в ...

Американските власти обвиниха Едуард Сноудън в шпионаж и кражба на принадлежаща на държавата собственост, след като сътрудникът на НСС предаде през 2013 г. секретни документи на журналисти. За едни предател, за други – герой, той сега живее в Русия, където получи през 2014 г. право да пребивава за срок от три години.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кино