Фентъзи поредицата Беоулф: Завръщане у дома с премиера през септември по Epic Drama

4061
Фентъзи поредицата Беоулф: Завръщане у дома с премиера през септември по Epic Drama
Снимка: Epic Drama

Този септември, в дома на епичната драма, най-новият ТВ канал от семейството на Viasat History и TV1000, Epic Drama, ексклузивно ще дебютира (на 14 септември от 22:00, два епизода) новата екранизация на легендата за един от най-великите литературни герои – Беоулф.

Във фентъзи поредицата в 12 части Беоулф: Завръщане у дома, в главната роля е Кийрън Бю (Warrior, Da Vinci's Demons), който си партнира с утвърдени актьори като Уилям Хърт (Humans, Damages, Avengers: Infinity War, A History of Violence на Кроненбърг) в ролята на Хротгар и Джоан Уоли (Wolf Hall, The White Princess, The Borgias, Уилоу) като Реда.

Epic Drama на Viasat World вече е в мрежата на А1

A1 България вече предлага ТВ канала Epic Drama на своите клиенти на IPTV и кабелна (DVB-C) ТВ услуга в България. От днес клиентите на A...

Създаден от Джеймс Дормър (Strike Back, Wallander, Outcast), Тим Хейнс и Кати Нюман, този изпълнен с екшън сериал се случва в митичните Шийлдландс, място очароващо и опасно, из което бродят както хора, така и фантастични създания. В същината си западен театър на действието от митичното минало на Британия, разказът се разгръща върху огромно платно, заснет сред изумителната красота на английския североизток.

В пилотния епизод Беоулф са завръща в Херот, след години на скитничество като наемен войник, за да отдаде почит на вече болния пазител и тан на Херот, Хротгар (William Hurt), и за да поправи някои неправди от миналото. Тогава, обаче Херот е нападнат от ужасяващото чудовище Грендл и Беоулф няма избор, освен да се бие с него и да го победи, като така печели благоволението на новия тан, Реда (Joanne Whalley), както и на цялата общност. Така започва личното пътуване на този могъщ, способен и малко самовглъбен мъж, обратно към семейството и дома му.

Беоулф: Завръщане у дома е сериал за кураж, предателство, отмъщение, вярност, власт, човек срещу пустощ и любов. Той изследва добро и зло, герои и злодеи. Отвъд подводните политически течения и лични вътрешни терзания, обаче, има опасност, тръпка и усещане за приключение, характерни за всеки голям уестърн. Епични битки, вълнуващи преследвания, нападения, празненства и сражения са в сърцето на обещанието, което дава това заглавие.

Създателят Джеймс Дормър, сценарист и изпълнителен продуцент на сериала, казва:

Лятна съблазън по тв канал Epic Drama от 13 август

Вижте най-доброто по Epic Drama за Август! Лятна съблазън От понеделник, 13 август, в 22:00 Каналът Epic Drama ви предоставя възможн...

“Още преди стотици години нашите предци са слушали историята за Беоулф, защото това е страхотна приключенска история – тя ги е плашила, вълнувала, карала ги е да плачат и да се смеят.

Но те са продължавали да я разказват, защото в нея са разпознавали себе си и своите страхове. Като своеобразно огледало, тази история им е помагала да се самоопределят, а така – и нас. Изумително е, че имам възможността отново да я направя близка за по-широка аудитория – отново да им я дам. Да им дам шанс да видят себе си в нея.”

Беоулф: Завръщане у дома дебютира с два поредни епизода на 14 септември от 22:00 по Epic Drama – най-новият канал от семейството на Viasat History и TV1000.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кино