VIASAT WORLD отбелязва Денят на Земята със специална програма по VIASAT NATURE

1129
VIASAT WORLD отбелязва Денят на Земята  със специална програма по VIASAT NATURE
Снимка: Viasat World

Viasat World ще отбележи Денят на Земята със специална програма на канала www.ViasatNature.bg. По този начин се присъединява към най-голямото природозащитно движение в 200 държави, ангажирано се с разбирането на околната среда и нейната защита.

Денят на Земята е ежегодна инициатива, която привлича 1 млрд. човека в глобален мащаб, чрез различни събития, които целят да хвърлят светлина върху проблемите на природата. През 2018-та, осъществявайки се за 48-а поредна година, инициативата е посветена на три теми: „Екстрермното време“, „Биоразнообразието срещу Изчезването на видове“ и „Замърсяването с пластмаси“, които станаха основен фокус.

ТВ каналът Viasat Nature е посветен на феномените на природния свят и в съвършената позиция да сподели важното послание на Деня на Земята. С ангажирани разкази, водещи презентатори изследват уникалната връзка между хората и животните, от ежедневното до необикновеното. Кампанията на Viasat World се концентрира върху една от темите - „Екстремното време“, като изследва увеличаването на тези прояви, научните сведения, които ги свързват с човешката дейност, и голямата цена, която плаща за това Планетата Земя.

От богатата библиотека на Viasat World е подбрарна селекция от впечатляващи и запомнящите се предавания за екстремното време, които илюстрират тези проблеми. Сред заглавията по Viasat Nature в неделя, 22 април, са:

06:00 - 09:25 Вулканични одисеи, сезон 1, еп. 1-4 : Вулканологът Томас Пфайфър и екипът му отвеждат зрителите на вълнуващо пътешествие в света на най-активните вулкани и в света на красотата на това малко недооценено чудо.

11:05 – 13:00 Мощта на вулканите, сезон 1, еп. 1-2 : Големите вулканични изригвания са много редки спрямо средния човешки живот. Само белези от минали катастрофи могат да ни дадат информация какво може да се случи в бъдеще.

13:00 – 14:45 Опасна Земя, сезон 1, еп. 1-3 : В тази необикновена поредица водещи експерти по природни бедствия посочват най-разрушителните катастрофи, разразили се на Земята през последните 100 000 години. Отново от 17:20 – 20:00

15:40 – 17:20 Свирепа Земя, сезон 1, еп. 1-2 : Последните промени в климата на Земята водят до екстремни събития. Природни бедствия като урагани, торнада, жеги и наводнения стават все по-чести и непредвидими.

За Viasat World

Viasat World създава и разпространява 27 телевизионни канала в 43 държави в Скандивания, Централна и Източна Европа, Русия, Турция, Африка, Израел, Франция, Гърция и САЩ. Съдържанието включва исторически теми, документалистика, игрални филми и сериали. В момента то е достъпно на 17 езика и достига до над 100 млн. зрители по света. Най-популярните марки са каналите от групата на TV1000, както и Viasat History, Viasat Explore и Viasat Nature.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КИНО:

"Кино за незрящи" за 8-и път на София Филм Фест

Нов филм на Башар Рахал разказва историята на параолимпиеца Михаил Христов

София Филм Фест представя Cinema Politica: Провокативни и важни документални творби

Сериал на Теодора Маркова с награди от най-големия фестивал в Европа

Връчиха наградите на 28-ия София Филм Фест: Вижте кои са големите победители

Продължението на "Лудия Макс" със световна премиера в Кан (ВИДЕО)

Романтичната комедия "Красива сватба" с премиера в кино "Влайкова"

Започнаха снимките на новия филм на Стефан Командарев "Made in EU"

Наградата LUX на публиката 2024: Ето къде може да гледате филмите безплатно

Кои са най-очакваните филми през 2024 година?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кино